Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ki ismeri a szin elmeletet? M...

Ki ismeri a szin elmeletet? Ma falfesteket vettem ugy hogy kikevertek, sajnos babarozsaszin lett( pont ezt nem akartam) hogy tudnek tüdőszint varazsolni belole? Ha barnat teszek bele mi lessz?

Figyelt kérdés

2023. jan. 19. 20:43
 1/4 anonim ***** válasza:
90%
Az a baj ezzel, hogy ha pl. javítani kell majd festék, ugyan ilyen színt biztos nem fogsz tudni keverni. Ezért célszerűbb a gyári színes festékeket venni.
2023. jan. 19. 21:02
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen..de azert egy probat megerne, mert hanem kikell dobjam annyira nem tetszik 😅
2023. jan. 19. 21:37
 3/4 anonim ***** válasza:
72%

Ha kikeverték neked a festéket és nem olyan a színe amit kértél akkor hibáztak és ki kell cseréljék.

Ha te kértél rosszat akkor ez bukott.

Mindenképpen pontos kis adagokkal kísérletezd ki milyen keverési arány a jó.

Pl. ebből a rózsaszínből teszel 3 kanálnyit és hozzá 1 kanálnyit (3:1 arány) a másik színből (talán barnából), majd kipróbálod milyen lett. Akkor ha sikerül eltalálni, meg tudod csinálni kiskanálnyi adagok helyett merőkanállal vagy más mérőeszközzel, hogy ugyanaz az arány legyen a keveréskor.

Nekem sok megmaradt festékkel volt amit kevertem ilyen módon és sikerült mindig ugyanazt kikeverni belőle. Ha jóféle a festék (kevertetni általában jó festéket lehet) akkor kis eltérés még nem okoz nagy színkülönbséget, de figyelni kell arra, hogy az új színnek is amit hozzáadsz, jó kell legyen a minősége.

2023. jan. 20. 02:06
 4/4 klimaesvillany pont hu ***** válasza:
Fehéret és sárgát tegyél bele szerintem.
2023. jan. 20. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!