Ki ismeri a szin elmeletet? Ma falfesteket vettem ugy hogy kikevertek, sajnos babarozsaszin lett( pont ezt nem akartam) hogy tudnek tüdőszint varazsolni belole? Ha barnat teszek bele mi lessz?
Ha kikeverték neked a festéket és nem olyan a színe amit kértél akkor hibáztak és ki kell cseréljék.
Ha te kértél rosszat akkor ez bukott.
Mindenképpen pontos kis adagokkal kísérletezd ki milyen keverési arány a jó.
Pl. ebből a rózsaszínből teszel 3 kanálnyit és hozzá 1 kanálnyit (3:1 arány) a másik színből (talán barnából), majd kipróbálod milyen lett. Akkor ha sikerül eltalálni, meg tudod csinálni kiskanálnyi adagok helyett merőkanállal vagy más mérőeszközzel, hogy ugyanaz az arány legyen a keveréskor.
Nekem sok megmaradt festékkel volt amit kevertem ilyen módon és sikerült mindig ugyanazt kikeverni belőle. Ha jóféle a festék (kevertetni általában jó festéket lehet) akkor kis eltérés még nem okoz nagy színkülönbséget, de figyelni kell arra, hogy az új színnek is amit hozzáadsz, jó kell legyen a minősége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!