Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Más is rosszul van ettől a...

Más is rosszul van ettől a sok szakmunkástól?

Figyelt kérdés

1 éve felújítunk és egyszerűen bődületes, amit megengednek maguknak...

Megbeszélünk valamit, 6* lemondja, feleslegesen várok heteket, várom a megbeszélt időben, nem jön, nem is szól...

Jobb esetben hazudoznak, 2 mondta hogy autóbalesete volt meg egyéb kamuszagú dolgokat mondanak

Megbeszéljük, hogy délután 5-re jön, előtte 20 perccel kitalálja hogy amúgy ő sötétben nem járkál már (mintha egy héttel előtte nem tudná, hogy 17 órakor már sötétedik)

Csomó van, aki azt mondja 8-15ig dolgozik csak, iroda munkarendemhez se tudok némelyikkel egyeztetni..

Vízszerelők ásásos munkát már nem vállalnak, csak ha ki van ásva nekik 🤷🏻‍♀️ X munkára azt mondja csak 2 év múlva ér rá, de azért megkérdezi, hogy de ilyen meg olyan munka nincs, mert azt vállalná?

Volt olyan, aki a megbeszélt időpontban megjelent egy kb fél órás munka lett volna, de csak azért, hogy személyesen szóljon, hogy most mégsem tud jönni 🤷🏻‍♀️😂

Akik el is vállalták, csomó dolog volt amit nem úgy csináltak, ahogy kértük meg megbeszéltük..

Pl a padló szegélyt illesztékekkel beszéltük hogy felteszik, ehhez képest ragasztotta, nyilván már ha kész van nem szedetem le vele, lett így...az asztalossal megbeszéltük, hogy fiókos szekrény az ablak mellett lesz, hát ő önkényesen átvariálta,mert szerinte úgy nem jó.. megbeszéltük a szakemberrel, hogy a mosókonyhában laminált padló lesz,mosó és szárítógép van ott meg egy mosdó, meg is vettük, mire kitalálta hogy oda nem vállal rá garanciát mert vizes helyiség, vegyünk PVC-t, padló a nyakunkon maradt...

Es sorolhatnám a végtelenségig

Mindezt olyan árakon, hogy siralmas...

7 négyzetméter dísztapéta felrakása 60 ezer ft, 100 négyzetmetes ház festése 600 ezer ft, pár méter vízvezeték cseréje az udvaron és a mosókonyhában (+bent a házban a bekötés cseréje a mosókonyhánál) 5 órás munka volt összesen az egész, 440 ezer forint... Villanyvezeték csere, 6 napos munka 8-16ig 800e ft.. 3.5 méteres konyhabútor beépített munkadíja csak (!) 500e ft, 4 db konvektor fűtési szezon előtti átnézése 42 ezer ft ( 2 órás munka)

Szóval nem elég hogy pofátlan árakon még könyörögni is kell nekik

Szerintetek miért ilyen tróger az összes? Mikor lesz ennek vége hogy pofátlanok lehetnek? Idén talán már végre visszabb esik az építőipar, nincs mar felújítási támogatás, meg az embereknek pénzük se lesz ilyenekre egyre jobban...

2023. jan. 10. 10:03
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

Villanyszerelésnél amúgy is pl a teljesítménybővítéshez villanyszerelő által bélyegzett papír kell, azt nem is lehet otthon szerelgetni csak úgy magunktól.

Annál eleve kizáródott a házi barkácsolás.

De mint írtam, nekem a pénz a kisebbik gond, kifizetnék drágabbat is simán, de mivel sokszor addig nem jutunk el egyel se,hohy eljöjjön felmérni, így az árat se tudom.

2023. jan. 10. 12:53
 22/31 anonim ***** válasza:
63%

De konyorgom mit nevezel te hazibarkacsnak? :D Nem is ertesz hozza akkor honnan tudod, hogy a szaki kokanyolt e vagy a "nem szaki"?

Honnan tudod, hogy nalad nem kokanyoltak. Sogoromnal a regisztralt villszerelo bevitte ugy a vezeteket az oratol a kismegszakito szekrenyig, hogy kotest kellett tennie ra. Kb 30cm-el kellett volna tobb vezetek. Meg ha szabalyos is, az ganyolas.

Amugy a teljesitmenybovitesnel a merohely szabvanyositasanal a villorat mozgatjak. Illetve a vezeteket hozzak be az ora elol. Arra nyilvan nincs lehetoseged szaki nelkul. Ahogy en is irtam en is hovtam ra embert akire 1 evet vartam.

Valojaban akik csinaltak azok se regisztraltak voltak. Volt egy emberuk aki a vegen kiadta ra a papirt es ennyi. O volt regisztralt.

2023. jan. 10. 13:12
 23/31 A kérdező kommentje:

Attól hogy nem vagyok szakember és nem tudok megcsinálni ilyeneket még nem vagyok vak.

Látom, hogy egy festés csíkos e, vagy normálisan van felkenve a festék. Latom hogy le van e glettelve rendesen a fal vagy nem. Kiszáradt e rendesen vagy úgy lett rákenve a festék hogy nem. Látom hogy egyenes e a vonal fent ahol a plafon színe talalkozik a fal színével vagy össze vissza van kenve.

Látom a csempén hogy egyenes vagy ferde. Látom hogy normálisan van e fugázva vagy sem

Látom a padlón, hogy hagyott e hézagot vagy se, normálisan van e lerakva vagy felugrik 1 hét múlva.

Sőt, a vízszerelésen is látni, mert anno átfúrattuk a vizet fali csapról állóra, na azután ahogy az elment látszott hogy összekókanyolta, egy nagy vezeték keresztbe lógott ott, fordítva volt a hideg meleg víz a csapteleppel, vissza se javította a falat stb kókány munka volt, míg a mostani vízszerelő viszajavított maga után mindent, látszik hogy a csövek is normálisan igényesen vannak, normálisan van bekötve úgy ahogy kell.

Egy konyhabútoron is látom hogy igényesen van e beépítve vagy se.

Egyedül a villanyvezeték témájához nem tudok hozzászólni hozzáértően kb, de az egész felújítás alatt a villanyszerelő volt minden téren a "leg leg leg" szóval szerintem az is normális lett.

2023. jan. 10. 13:32
 24/31 anonim ***** válasza:
81%

Régen volt politechnika, ahol az alapokat megtanították a tanulóknak.

A mostani oktatás hiánya, hogy ma meg úgy kerülnek ki emberek az iskolából, hogy teljesen analfabéták ahhoz, hogy otthon bármilyen kisebb-nagyobb javítást elvégezzenek.

Ráadásul még döngetik is a mellüket, hogy "nekem ezt nem kell tudnom, mert nő vagyok".

Alatta meg a másik büszke hozzászólás, hogy "nekem ezt nem kell tudnom, pedig férfi vagyok"

Azután csodálkoznak, hogy a kóklerek meg aratnak.

2023. jan. 10. 22:58
 25/31 A kérdező kommentje:

Nálam az itthoni kisebb javítás az az hogy kicserélek ezt azt a bicklimen, vagy kicserélek egy flexi csövet a mosogatónál vagy egy csapot, esetleg kijavítok egy foltot a falon a maradék festékkel és társai, vagy megbütykölöm a gyerek tönkrement játékat...

Nem a villanyvezeték,vízvezetékcsere és társai..lehet ezért mást hülyének nézni, de a gáz víz villany pont nem olyan, amit mindenkinek bütykölgetni kellene. Bütykölgettem ősszel itthon egy konvektort, aha, csak nem jól raktam össze utána és ömlött a gáz, még jó hogy szaga van, és hamar felfigyeltünk rá, inkább kihívtam a szerelőt aki rásprayzett és egyből kiderült, hogy 2 helyen is szivárog. Ez nem játék!

2023. jan. 11. 00:30
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

Szuleim a mai napig ugy csinaljak hogy baratok segitenek es apam is megy segiteni nekik ha kell. Apam barati tarsasagaban van 2 komuves is meg egy viz gaz szerelo es a tobbiek is valamilyen szakmunkasok. Egyik haverja segitett lebetonozni egy mellekepuletet, a masik minden futes szezon elott atnezi a gazkeszulekeket, apam meg megy hozzajuk villanyt szerelni. Regen volt aki jott segiteni a tetot megcsinalni, ajtot cserelni, stb.

Szerintem az elmult 10 evben 1 ember volt akinek fizettek

gipszkartonozasert, a tobbi mind haveri alapon ment.

Szerintem fog bejonni az a joslat hogy a szakmunkasok majd potom penzert fognak dolgozni mert nem lesz eleg munkajuk. Minden evben tobb szakmunkas megy nyugdijba, mint amennyi kijon a szakkepzobol. Akik vegeznek azoknak fele soha nem is fog a szakmajaban dolgozni.

Ha nem lesz eleg munka akkor csak megtobb lesz aki kimegy kulfoldre, de nem fognak olcson dolgozni.

Amit tanacsolok hogy ajanlas alapjan keress szakembert. Kerdezd meg a rokonokat, kollegakat, baratokat hogy ok kit hivtak festeni, burkolni. cserepezni es batran ajanlanak e neked.

A jo szakemberek igy talalnak munkat. Jol dolgoznak es a kuncsaftok ajanljak oket.

2023. jan. 11. 03:01
 27/31 anonim ***** válasza:
77%
A jó szakember talál munkát csak épp ez nem vigasztalja azt akinek szüksége lenne a szakemberre de nem talál, vagy ha talál is olyat aki becsületes és igényesen végzi a munkáját arra várni kell, sokat.
2023. jan. 11. 03:08
 28/31 anonim ***** válasza:
35%

"Más is rosszul van ettől a sok szakmunkástól?"

Ebből a mondatodból az jön le, hogy te magas lóról lenézed a kétkezi munkával foglalkozó embereket, miközben magad is elismered, hogy teljesen béna vagy minden ilyesmihez.

Ha ezt velük is éreztetted és hasonló módom lekezelően beszéltél a "szakmunkásokkal", akkor ne csodálkozzál ha összecsapták a munkát, hogy minél gyorsabban elhúzzanak tőled?!!

Lehet, hogy a megszólításnál "mester úr" helyett csak "leszakmunkáztad" őket?!

2023. jan. 11. 10:30
 29/31 A kérdező kommentje:

Persze 😂😂

Ne beszéljünk már bele mást meg kitalációt...

Nem csaptak össze semmit, ilyet nem írtam, végül meg lett minden csinálva hibátlanul, írtam is hogy meg is fizetem ha kell, nekem nem kell olcsón csinálni, nem írtam sehol ilyet, hogy nem lett jó bármi is.. épp azt írtam több helyen is kommentben, hogy a házi kókányolás sosem fog felérni egy normális szakmunkás munkájához...

Azt írtam, hogy egyszerűen kín találni normális embert, hazudoznak, ígérgetnek, átvernek stb.

Amúgy éppen eléggé türelmes és normális vagyok, hogy mindenféle hazugságra meg ígérgetésre normálisan válaszolok mindig, lehet épp ez a baj, hogy nem küldöm el az anyjába mindet általaban az első hazugság után..

2023. jan. 11. 16:31
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

Hát erre találták ki a szerződést és ahhoz kell tartani magát mind két félnek.

Ebbe belelehet foglalni a kártásítést is .

2023. jan. 12. 18:15
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!