Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Más is rosszul van ettől a...

Más is rosszul van ettől a sok szakmunkástól?

Figyelt kérdés

1 éve felújítunk és egyszerűen bődületes, amit megengednek maguknak...

Megbeszélünk valamit, 6* lemondja, feleslegesen várok heteket, várom a megbeszélt időben, nem jön, nem is szól...

Jobb esetben hazudoznak, 2 mondta hogy autóbalesete volt meg egyéb kamuszagú dolgokat mondanak

Megbeszéljük, hogy délután 5-re jön, előtte 20 perccel kitalálja hogy amúgy ő sötétben nem járkál már (mintha egy héttel előtte nem tudná, hogy 17 órakor már sötétedik)

Csomó van, aki azt mondja 8-15ig dolgozik csak, iroda munkarendemhez se tudok némelyikkel egyeztetni..

Vízszerelők ásásos munkát már nem vállalnak, csak ha ki van ásva nekik 🤷🏻‍♀️ X munkára azt mondja csak 2 év múlva ér rá, de azért megkérdezi, hogy de ilyen meg olyan munka nincs, mert azt vállalná?

Volt olyan, aki a megbeszélt időpontban megjelent egy kb fél órás munka lett volna, de csak azért, hogy személyesen szóljon, hogy most mégsem tud jönni 🤷🏻‍♀️😂

Akik el is vállalták, csomó dolog volt amit nem úgy csináltak, ahogy kértük meg megbeszéltük..

Pl a padló szegélyt illesztékekkel beszéltük hogy felteszik, ehhez képest ragasztotta, nyilván már ha kész van nem szedetem le vele, lett így...az asztalossal megbeszéltük, hogy fiókos szekrény az ablak mellett lesz, hát ő önkényesen átvariálta,mert szerinte úgy nem jó.. megbeszéltük a szakemberrel, hogy a mosókonyhában laminált padló lesz,mosó és szárítógép van ott meg egy mosdó, meg is vettük, mire kitalálta hogy oda nem vállal rá garanciát mert vizes helyiség, vegyünk PVC-t, padló a nyakunkon maradt...

Es sorolhatnám a végtelenségig

Mindezt olyan árakon, hogy siralmas...

7 négyzetméter dísztapéta felrakása 60 ezer ft, 100 négyzetmetes ház festése 600 ezer ft, pár méter vízvezeték cseréje az udvaron és a mosókonyhában (+bent a házban a bekötés cseréje a mosókonyhánál) 5 órás munka volt összesen az egész, 440 ezer forint... Villanyvezeték csere, 6 napos munka 8-16ig 800e ft.. 3.5 méteres konyhabútor beépített munkadíja csak (!) 500e ft, 4 db konvektor fűtési szezon előtti átnézése 42 ezer ft ( 2 órás munka)

Szóval nem elég hogy pofátlan árakon még könyörögni is kell nekik

Szerintetek miért ilyen tróger az összes? Mikor lesz ennek vége hogy pofátlanok lehetnek? Idén talán már végre visszabb esik az építőipar, nincs mar felújítási támogatás, meg az embereknek pénzük se lesz ilyenekre egyre jobban...

2023. jan. 10. 10:03
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
86%
igen
2023. jan. 10. 10:12
 2/31 anonim ***** válasza:
64%

Azert ilyenek mert sok olyan hulye van mint te aki kifizeti. Sok olyan ember van aki egy csavart nem kepes behajtani.

Pestrol koltoztunk videkre. Semmihez nem ertettem. Sogor cserelt haverjaval fagycsapot. Szivargott. Hetvegen hivtunk vizest aki 30e-ert megcsinalta.

Hivtunk ismeros villszerelot aki atnezegette a hazat mennyire gaz. Emeleten megoldotta a foldelest is ami nem volt. Apropenzt kert mert ismeros. Evekkel kesobb jottem ra, hogy lenullazta a foldet.

Eltelt 5 ev. Magam komuveskedem, en szerelem a vizet, futest. Az aramot. En burkolok, jarok a teton, ablakot cserelek, stb.

Van amihez igy is embert hivunk, pl gazt nem szerelek. Gazkeszulekhez eph-ra kellett valaki. Megcsinaltam elore mindent ahogy kellett. A villszerelo csoka igy is atb...tt, hogy nem jo. Lehuzott egy valag penzzel olyan melora es anyagra amit el se vegzett. Ki kellett fizetnem mert kellett a papir. Remelem gyogyszerre kolti.

Ablakokat csereltettunk. Hat had ne mondjam. Volt ahol en szedtem ki a regi ablakot mert kicso volt a hely es finnyazott az ember. Van ahol az ablak becsukodik magatol mert nincs szintben.

Szoval inkabb csinalom a hazat 5-10 even at de sporolok 20M-t. Minosegben meg nem lesz sokkal rosszabb mint ezek a mesterek csinalnak.

Jah legutobb klimat telepittettunk. Hat ott is okoztak kart a melo melle azert.

Teny, hohy 5 ev alatt egy tonna szerszamot vettem.

Itt ehy karacsonykor eldurran valami idom a vizcsonel akkor nincs gond megoldom.

2023. jan. 10. 10:22
 3/31 anonim ***** válasza:
73%

Más meg nem szeretne 10 évig nonstop felújítani és esetleg nem is ért hozzá, tehát nem tudja maga megcsinálni. Egyrészt nő vagyok, másrészt lehet férfiként se tudnék se gázkészüléket szerelni - bizony, vannak ilyen dilettánsok!, se 40 méter hosszan 3 méteres árkot kiásni. Vagy nem szeretnék. Inkább megfizetem azt, akinek ez a munkája.

Ez a magyar buhera-divat a 80-as évekből ezek szerint még mindig működik.

2023. jan. 10. 10:30
 4/31 A kérdező kommentje:

Áram és gázszerelést büntetném házilag. Jó, látom a gázt te is írtad, de áramot sem szabadna.

Mi is próbálkozunk ezzel azzal,de egyrészt valóban a szerszámot sem olcsó megvenni, másrészt azért egy vízvezeték cserét se tartok jónak youtube tutorial videók alapján..főleg ha valakinek nincs tehetsége hozzá, nekünk nincs, ezt már észrevettük :( abból amit mi kókányoltunk fele ha jó lett...kerítést pl saját magunknak csináltunk hozzá értő ismerős segítségével, az tényleg szép lett, de egy villany meg vízvezeték cserének nem fogunk nekiállni netről vett infókkal.. festés meg megint olyan, hogy persze azt a legegyszerűbb otthon áthengerezni, gondolják sokan, de össze se lehet hasonlítani a házilag kifestek én-t egy normális festő munkájával

Szóval nem is a pénzba tragédia, kifizetem ha normális, de 100-ból 99 nem az, mind ígérget, hazudozik, azt se tudja merre van arccal meg kinek mit ígér

2023. jan. 10. 10:33
 5/31 A kérdező kommentje:
Ja igen, #3, én se akarnék 10 évig, ez az 1 év is katasztrófa volt, én a rendet tisztaságot szeretem, nem fogunk 10 évig "x*rakodni"
2023. jan. 10. 10:34
 6/31 anonim ***** válasza:
61%
Az a baj szerintem, hogy az ügyes és megbízható szakik rég külföldön vannak.
2023. jan. 10. 10:36
 7/31 anonim válasza:
64%

3assal értek egyet. Férfi létemre nem értek az ilyesmihez. Kövezz meg. Lehet spórolnék a munkadíjon, de cserébe vehetnék annak az árából 5 tonna szerszámot, és a végén lehet kezdhetném újra az egészet.

Viszont úgy vagyok a dologgal: Ha nem értesz valamihez, ismerj olyat, aki igen! oda-vissza szívesség alapon segítünk egymásnak ahol tudunk.

2023. jan. 10. 10:38
 8/31 A kérdező kommentje:
Nekünk az 1 év alatt senki nem segített...pedig van jó pár ismerős, aki ért hozzá,mi segítettünk minden havernak költözni, csomó bútort odaadtunk most ingyen ismerősöknek stb, de ha nekünk kellett volna valami persze senki se ér rá, szóval ezek a szívességek se mindig működnek, ezt most megtanultam...
2023. jan. 10. 10:41
 9/31 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell találni a megfelelő szakit, ami elég nehéz.
2023. jan. 10. 10:42
 10/31 anonim ***** válasza:
73%
Férfi létemre nem állok neki otthon én se kókányolni. Ez tényleg ilyen 80as évek feeling. Nem fúrkálok össze vissza, nem fogok lapszabászatba járni és konyhát tervezni, meg árkot ásni meg falat bontani. Hogy miért? Mert nem ez a szakmám. Nem is értek hozzá. Orvos helyett se műtöm meg a nagymamát. De tényleg kegyetlen nehéz egy értelmes szakmunkást kifogni.
2023. jan. 10. 10:46
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!