Más is rosszul van ettől a sok szakmunkástól?
1 éve felújítunk és egyszerűen bődületes, amit megengednek maguknak...
Megbeszélünk valamit, 6* lemondja, feleslegesen várok heteket, várom a megbeszélt időben, nem jön, nem is szól...
Jobb esetben hazudoznak, 2 mondta hogy autóbalesete volt meg egyéb kamuszagú dolgokat mondanak
Megbeszéljük, hogy délután 5-re jön, előtte 20 perccel kitalálja hogy amúgy ő sötétben nem járkál már (mintha egy héttel előtte nem tudná, hogy 17 órakor már sötétedik)
Csomó van, aki azt mondja 8-15ig dolgozik csak, iroda munkarendemhez se tudok némelyikkel egyeztetni..
Vízszerelők ásásos munkát már nem vállalnak, csak ha ki van ásva nekik 🤷🏻♀️ X munkára azt mondja csak 2 év múlva ér rá, de azért megkérdezi, hogy de ilyen meg olyan munka nincs, mert azt vállalná?
Volt olyan, aki a megbeszélt időpontban megjelent egy kb fél órás munka lett volna, de csak azért, hogy személyesen szóljon, hogy most mégsem tud jönni 🤷🏻♀️😂
Akik el is vállalták, csomó dolog volt amit nem úgy csináltak, ahogy kértük meg megbeszéltük..
Pl a padló szegélyt illesztékekkel beszéltük hogy felteszik, ehhez képest ragasztotta, nyilván már ha kész van nem szedetem le vele, lett így...az asztalossal megbeszéltük, hogy fiókos szekrény az ablak mellett lesz, hát ő önkényesen átvariálta,mert szerinte úgy nem jó.. megbeszéltük a szakemberrel, hogy a mosókonyhában laminált padló lesz,mosó és szárítógép van ott meg egy mosdó, meg is vettük, mire kitalálta hogy oda nem vállal rá garanciát mert vizes helyiség, vegyünk PVC-t, padló a nyakunkon maradt...
Es sorolhatnám a végtelenségig
Mindezt olyan árakon, hogy siralmas...
7 négyzetméter dísztapéta felrakása 60 ezer ft, 100 négyzetmetes ház festése 600 ezer ft, pár méter vízvezeték cseréje az udvaron és a mosókonyhában (+bent a házban a bekötés cseréje a mosókonyhánál) 5 órás munka volt összesen az egész, 440 ezer forint... Villanyvezeték csere, 6 napos munka 8-16ig 800e ft.. 3.5 méteres konyhabútor beépített munkadíja csak (!) 500e ft, 4 db konvektor fűtési szezon előtti átnézése 42 ezer ft ( 2 órás munka)
Szóval nem elég hogy pofátlan árakon még könyörögni is kell nekik
Szerintetek miért ilyen tróger az összes? Mikor lesz ennek vége hogy pofátlanok lehetnek? Idén talán már végre visszabb esik az építőipar, nincs mar felújítási támogatás, meg az embereknek pénzük se lesz ilyenekre egyre jobban...
Kérdező: bajban ismerszik meg az igaz barát...
Mellesleg nem tudom hol laksz, de a városod/kerületed facebook csoportjában érdemes feltenni a kérdést, hogy az ott lakóknak kikkel mik a tapasztalatok.
Ahol én lakom a facebook csoport tele van ilyen posztok alatt elég sok kommentel. ha valakire többen csupa jót mondanak, az megérhet egy próbát.
2. Vagyok.
Lassuk sorban :D
Notol nem varom el, hogy ennyi mindent megcsinaljon. Viszont egyedulallo no akkor koltozzon ilyen helyre ha egy valag penze van a felujitasokra mert a gatyaja is ramegy majd.
40m-es aroknal nem a szakertelem az akadaly, hanem a meret. Oda munkagep kell. Azt nyilvan nem sporolod meg.
Aramtol nem kell fosni. Befalazni egy csovet es behuzni par vezeteket nem egy diplomas munka. Evekig nem alltam neki en sem. Sokat olvasgattam a temaban, illetve hozzaerto ismerossel is sokat beszelgettem, tanacsokat kertem, nezegettem es tanulmanyoztam a rendszert.
Azota mar tobb szobat ujracsoveztem, huztam. Kismegszakito szekrenyt csinaltam ujra tobb ponton is. (3 helyen a hazban)
Van Fi rele is, en tettem be, 3 db-ot. Egy se kapcsolt meg le ok nelkul.
Nem neveznem kokanyolasnak.
Itt voltak a klimasok. A csavo gond belkul bekototte egy kismegszakitoba a 2 kulonbozo keresztmetszetu vezeteket. Kb kezzel kihuzhato volt. Nah az volt a kokanyolas. Pedig az egy szaki volt.
Semmi gond nincs azzal ha valaki nem akar ezzel foglalkozni, es mindenre embert hiv. De akkor ne szenvedjetek azon, hogy milyen dragan meg szarul dolgoznak :)
Hivjatok, varjatok ki a sorotokat es nyissatok ki a kicsi szatok ha valamit nem ugy csinal ahogy meg lett beszelve. Ne sporoljatok a szerzodessel ugyebar. Mert tudom feketen olcsobb, de akkor garancia sincs.
A normalis helyeken a munka utan kell fizetni, addig vissza fog jonni mig nincs kifizetve.
Gazkazant csereltettunk es bojlert tettek be melle. Kb 1.2M
Utolag fizettunk.
Az ablakcsere is kb 1.2M volt. Volt eloleg, de tobb mimt a felet utolag fizettunk. Az egyik ablak osszetort. Betettek vmi muanyag szart helyette, de amig nem csereltek, nem kertek a tobbi penzt. Es mi se szoltunk, hogy volt amit szarul csinaltak. Lenyeltuk ez van. Ha pl nem cserelik az osszetort ablakot, nem fizetjuk ki oket.
Klima telepites 1.7M Ft. Utolag fizettunk.
Fodem megerosotes. 2.1M. Utolag fizettunk. Ott is volt ganyolas a draga komives szakiknak hala amugy.
Tehat ha utolag fizetsz akkor tudsz reklamalni.
A varakozas sajnos normalis. Aram merohelyet szabvanyositottunk 3 fazis miatt. Munkatarsam ferje es csapata jott. 1evig vartunk rajuk, megjegyzem, a vilag legkorrektebb munkajat vegeztek. Megerte.
Jah es egy nagyon fontos dolog van meg:
Ha nem is vegig, de ott voltam mindegyik melos mellett. Figyeltem mit csinal. Van amit eltanultam, de foleg felugyeltem es megdumaltam vele ha valami nem volt jo. (Home officeban vagyok)
Ahogy ismerosom meselte, naluk a komuves kihagyta a vasat a jardabol mert nem figyelt ra.
Komolyabb felujitasokon erre van a fuggetlen muszaki ellenor.
Sajnos kérdező nagyon is igazad van.
Kevés az itthon dolgozó jó szakmunkás vállalkozó.
Ők meg több munkát is egyidejüleg fel vállalnak.Teszik ezt azért ,hogy munkájuk előre már bíztosított legyen.A munkákat meg is kezdik,hogy más vállalkozó már ki legyen ebből zárva .Valójában már körbe dolgozgatnak.
Nem tudják az ídőpontokat tartani,főleg ha az idő járás is beleszól.
Nem hogy nem szólnak,még a telefont sem veszik fel.
Gáz,villany szerelések bekötések nagyon meg vannak szígorítva.
A mai szerelésekhez,anyagokhoz megfelelő korszerü szerszámok is kellenek.
Ezek nagyon drágák,egyszerű barkácsolónak nem éri megvenni sem.
Ezt a mókus kereket nem lehet kivédeni.Évek óta ezt tapossuk mi is.
Majd nézd meg 2-3 év múlva az összes ilyen kókler taknyán csúszva fog könyörögni, hogy adjál neki munkát.
Aki ezt csinálja, azt jobb elfelejteni, ha ennyire leszarja valaki, amiben megegyeztetek, akkor az elvegzett munka is olyan lesz, mint egy rakás fos.
Jelenleg még amit tudsz, csináld magad korszak van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!