Eresz szilikonozása sk?
A tetőt javítani kellett, és “elfelejtenek” visszajönni a munkások a szetszedett ereszt szilikonozandó. Meguntam a hajkurászást, és úgy döntöttem, megcsinálom én. Szilikont találtam is, ami jó lenne, de nem tudom, hogy hívják az eszközt, amivel kinyomják.
Az mindenképpen kell hozzá, ugye? Nem lehet csak úgy a tubusból kinyomni?
Azt tudom, hogy száraz időben kell. Tanácsot elfogadok, ha valamire figyelni kell még.
(Többet nem szándékozom itthon várni őket a “tuti ott leszünk” időpontokban, viszont ázik a fal egy része így esőzéskor.)
Köszi a segítséget!
A szilikon kevés lesz, két ponton oldalt szegecseld is össze.
Ne alul, mert a szegecsnél csöpöghet.
Ki van fizetve a teljes munka? Mert akkor inkább hajkurászd őket tovább.
Én a garázshoz 4 ponton szegecseltem a csatornát, nekem így mondták a tapasztaltabbak. Ha csak két oldalt felül van, akkor nem nyílegyenes tartók esetén a szilikonnak kellene magában megtartani a csatorna súlyát, ami hosszú távon nem feltétlenül fog működni. Az összetételnél vagy lefelé, vagy felfelé el fog deformálódni. De ha alul is van 2 szegecs, belülről húzva, egymástól úgy 10 centire, hogy alul ne zavarják az üledék sodródását, azok megtartják a csatornát akkor is, ha pont az alattuk lévő tartó lentebb van (vagy lentebb nyomódik öt év múlva). A szegecset alapból be kell mártani szilikonba, utána ha kész, a belső oldalát még lekenni, hátha idővel kiesik a közepe.
Ez a film elég jó így, csak csavart ne használj inkább, mert a vékony lemezek nem sokat bírnak. És a felesleges szilikont én letörölném egy ronggyal, a csatornára merőlegesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!