Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ráz a víz! De miért ?

Ráz a víz! De miért ?

Figyelt kérdés

Sziasztok ! Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni illetve tanácsot.

Nem rég lettünk kész a ház felújítással és tegnap vettem észre hogy ráz/csíp a víz....

Előtte is volt ilyesmi nagyapám szerint, de azt mondta a földelés hiánya miatt.

Teljesen újra lett húzva az egész ház, és földelve is lett. De akkor is ráz.

Nem vészes de kellementlen párom nem érzi, de én igen de csak mert a köröm ágyam meletti seben át betud jutni

Ezt érzem a zuhanyzóban a csapon és a bojler flexi csövén is !

Na De most jön a poén:

Teljes áram hállózat lekapcsolása után is ugyan ez a jelenség áll fenn.

2 fűrdőszoba van a házban de csak a miénkben csípnek a vizes dolgok, és mint mondtam teljesen lekapcsolt állapotban is !

Vill szerelőt hívtam január 2.-án jön.

Addig is használjuk a másik fűrdőt.

Előre is köszönöm.

2022. dec. 27. 18:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Milyen az aljzat a két fürdőben?

Járólap, műanyag?

2022. dec. 27. 20:18
 12/14 A kérdező kommentje:

Járólap az aljzat mind 2 fűrdőben.

Természetesen nincs semmilyen áram vételezés mérő óra előtt!

2db villany óra van az egyik a normál ami 2,5mm² MBCU vezetékkekkel lett áthúzva.

A másik óra vezérelt amin 2 bojler megy fix-re kötve, és mind kettő előtt külön fi relé van. 4mm² MBCU vezetékkel bevezetve.

Köszönöm azt kipróbálom hogy kihúzok minden elektoromos eszközt és megpróbálom ugy.

2022. dec. 27. 20:54
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha mindkét óra lekapcsolva, már nem csiphet semmi. Ha van EPH kötve, mindez összekötve a védővezetővel, (stb)nem rázhat semmi.(remélhetőleg jól kötötte a fi reléket is).

Ha szerelő csinálta az új villanyt, akkor visszalehet hívni, hogy javítsa a művét, vagy bevasalni rajta a hibaelhárítást.

2022. dec. 27. 21:59
 14/14 anonim ***** válasza:
Gondolom nincs eph és/vagy nem jó a földelőszonda mélysége
2022. dec. 28. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!