Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » A téglaépítésű társasházakban...

A téglaépítésű társasházakban minden ablakcserés cég meg akarja hagyni a régi fakeretet, és azon belülre rakni az új fa vagy műanyag ablak keretét? Azaz minden régi társasházban dupla keret van, ezzel a fényt elvéve?

Figyelt kérdés

Egy régi tégla társasházban vettem egy lakást, most jutottam el oda, hogy a régi faablakot kicseréltetném új fa, vagy műanyag ablakra.

A régi ablak reménytelenül szét van rohadva, korhadt darabok törnek ki mind az ablakszárnyakból, mind a fakeret utcára eső részéből. Sajnos volt egy beázás az ablak előtt, amivel egyik lakó sem törődött, de az ablakot szépen elrohasztotta az évek alatt. Szóval cserélni kell.

Kértem néhány árajánlatot, illetve jártam is néhány ismerőnél aki ablakot cseréltetett nem régen. Minden árajánlatban és ismerősnél ugyanazt látom: A régi fakeret meghagyva, és azon belülre van téve az új fa vagy műanyag ablak kerete.

Az egyik, eléggé prémium irodával rendelkező budai ablakos cég a kérdésemre meg is mondta, hogy mindenki így csinálja, mert egyrészt így gyorsabb, másrészt senki sem akar a keretbontással és a keret helyének bejavításával törődni.

Fontos, hogy ez a régi tégla társasházakra igaz, nem a panelekre, és családi házakra.

Nekem ezzel több bajom is van. Egyrészt a lakásba bejutó fény és a kilátás legalább egy ablakkeret vastagságával csökken, másrészt a szétrohadt keret sem lesz cserélve.

Van normális cég, aki hajlandó időt rászánni a korrekt és szakszerű ablakcserére?

2022. szept. 19. 15:26
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Most keresek újra kivitelezőt.

És vajon az új, modern faablak kereset vékonyabb, mint az új, modern műanyagablaké? Gondolkodom műanyag helyett fán.

2023. febr. 4. 18:44
 22/23 anonim ***** válasza:
Nem vékonyabb.
2023. febr. 5. 19:42
 23/23 anonim ***** válasza:

Isten őrizz a régi tokba betenni az ablakot!!!

Mivel nem tudok 10 ujjal gépelni,és legalább fél oldalnyi írnivaló indokot tudok,hogy miért NE,-inkább nem pötyögök annyit...

2023. márc. 4. 20:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!