Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mennyibe kerülhet manapság...

Mennyibe kerülhet manapság Győrben egy 1,5 szobás téglaépítésű lakás teljes felújítása?

Figyelt kérdés

-Kb 45 nm, a ház a 60-as években épült.

-Minden cserés (villamos hálózat, gipszkarton álmennyezet a szobákban LED világítással, ablakok, redőnyök, ajtók, burkolatok, konyhabútor, stb. Falakat nem kell bontani, az elrendezés jó ahogy van).

-Nem márványburkolatokra gondolok, de nem is valami olcsó cuccokra, olyasmire ami ésszerű egy ilyesmi kis lakásba.

-Mestereket nem ismerek személyesen, leginkább generálkivitelező jöhetne szóba.

2022. szept. 17. 17:55
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Generálban egy tizes
2022. szept. 17. 18:35
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Alsó hangon benne lesz 10 millióba. De felső határ nincs.
2022. szept. 17. 18:36
 3/10 A kérdező kommentje:

Az igen, azt hittem olyan 7 körül kijön. :-D

Sajna akiket ismerek és már csináltak nekem "mellékesben" lakásfelújítást régebben, már mindannyian vagy Ausztriában melóznak vagy otthagyták az építőipart. Mondjuk most nem is nagyon érnék rá napi szinten a cuccokat beszerezni, sittet hordani stb, mert jelenleg nem fér bele munka mellett, hogy én is aktívan részt vegyek benne.

2022. szept. 17. 18:44
 4/10 anonim ***** válasza:
0%

A drága építőanyag miatt kevesebben fognak építkezni és felújítani.

A mesterember Uraknak felkopik az álluk. Kénytelenek lesznek a munkadíjukat újra számolni.

Remélem eljön ez az idő.

GY-M-S. Egy 3X5 betonalapra 1,2 M ajánlatot adtak.

Ma már a kebapos is építőipari vállalkozó.

2022. szept. 17. 19:33
 5/10 anonim ***** válasza:
74%

"Remélem eljön ez az idő."

Ne reméld! Akkor mindenkinek nagyon rossz lesz.

Vagy nálad dögöljön meg a szomszéd tehene is!?

"a kebapos is építőipari vállalkozó"

Lehet vállalkozni, ezek szerint.....

2022. szept. 17. 19:42
 6/10 A kérdező kommentje:
Én örülök neki, hogy már nem az megy, mint 10-15 éve. Én is "melós" vagyok, csak más területen, nem építőipar. Nagyon fain volt úgy munkát keresni anno, hogy mindenhol minimálbért ajánlottak feketén napi 10 órára, plusz tizen vártak az állásra ha nem tetszik. Ez volt Bp-en és Győrben is. Most meg válogathatok az állások között akár itthon akár Ausztriában. Valamit valamiért. Drágult minden, de legalább normálisan megélek miután a kutya sem akar szakmát tanulni.
2022. szept. 17. 21:38
 7/10 anonim ***** válasza:

6!

Ott a pont.

2022. szept. 17. 21:57
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

7-8 millió,ha sok mindent magadnak csinálsz.

Én 2020 közepén fejeztem be a lakásom teljes felújítását Győrben 39m2 1,5 szobás lakás

2,8 millió volt a vége

De akkor sok mindent magamnak csináltam,illetve rengeteg baráti segítséget kaptam.

Azóta 2020 óta az építkezési anyagok ára minimum a duplája lett.

2022. szept. 19. 14:56
 9/10 anonim ***** válasza:
8-asnál a pont, csináld meg magadnak, ha tényleg 10 millákat kérnek. Kizártnak tartom, hogy egy ekkora terület anyagköltsége 2-3 millánál több lenne alsó hangon, persze az igaz, hogy a luxusnak a felső határa a csillagos ég. Ha nem keresel egy évben 7-8 millát, egy jó elfoglaltság, jó buli, tanultál és fogtál lovét.
2022. szept. 30. 22:39
 10/10 anonim ***** válasza:

8# vagyok

Szerintem az anyag ára is több ma már, mint 2-3 millió.

2020 közepén fejeztem be a felújítást az első amit megcsináltattam,még 2019 legvégén a nyílászárók cseréje.

60as évekbeli téglalakásról van szó, a régi fa ablakokat,régi fa bejárati ajtót műanyagra cseréltem le.

Első gondolata az embernek elmegyek az OBI-ba és megveszem ott őket

Igen..

Csak nem szabvány méretek voltak, úgyhogy úgy kellett legyártatni őket

3 ablakos céghez mentem 3 ár ajánlatot kaptam az ablakokra és a bejárati ajtóra(nappali,háló,konyha,

fürdőszoba, bejárati ajtó)

1,1millió,900,700 ezer ezek voltak az árajánlataim

A legolcsóbbat a 700 ezreset fogadtam el,de ez 2019 legvégén volt

Ezen egy forintot nem tudtam megspórolni.

Amin nemtudtam még sporólni,gázkazán,komplett fűtésrendazer kiépítése,csövezéssel,

radiátorokkal,teljes vízvezetékek cseréje,komplett elektromos hálózat cseréje.

Ezek már akkor is komoly összegek voltak 2019-2020-ban

Járólap,csempe,laminált parketta én emlékszem amikor vettem ezeket kb. 2500-2700 forint volt négyzetmétere a normálisabbaknak

Most 8000-9000forintos négyzetméter áron kezdődnek az olcsóbbak.

Ha pedig megbízol egy szakit,hogy rakja le a már megvett csempédet,járólapodat úgy fogja kezdeni,hogy

m2 10.000+ forint,és hordhatod neki a söröket és vehetsz neki napi 1 doboz cigit.

Vagy ott vannak beltéri ajtó

Én akciósan 2020-ban obi-ban vettem 14.000forintért darabját MDF lapos beltéri ajtónak.

Most ugyanaz az ajtó ugyanott 34.000 forint.

Mai árakat elnézve anyag árban sem jössz ki 2-3 millióból szerintem esélytelen.

2022. okt. 1. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!