Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » A téglaépítésű társasházakban...

A téglaépítésű társasházakban minden ablakcserés cég meg akarja hagyni a régi fakeretet, és azon belülre rakni az új fa vagy műanyag ablak keretét? Azaz minden régi társasházban dupla keret van, ezzel a fényt elvéve?

Figyelt kérdés

Egy régi tégla társasházban vettem egy lakást, most jutottam el oda, hogy a régi faablakot kicseréltetném új fa, vagy műanyag ablakra.

A régi ablak reménytelenül szét van rohadva, korhadt darabok törnek ki mind az ablakszárnyakból, mind a fakeret utcára eső részéből. Sajnos volt egy beázás az ablak előtt, amivel egyik lakó sem törődött, de az ablakot szépen elrohasztotta az évek alatt. Szóval cserélni kell.

Kértem néhány árajánlatot, illetve jártam is néhány ismerőnél aki ablakot cseréltetett nem régen. Minden árajánlatban és ismerősnél ugyanazt látom: A régi fakeret meghagyva, és azon belülre van téve az új fa vagy műanyag ablak kerete.

Az egyik, eléggé prémium irodával rendelkező budai ablakos cég a kérdésemre meg is mondta, hogy mindenki így csinálja, mert egyrészt így gyorsabb, másrészt senki sem akar a keretbontással és a keret helyének bejavításával törődni.

Fontos, hogy ez a régi tégla társasházakra igaz, nem a panelekre, és családi házakra.

Nekem ezzel több bajom is van. Egyrészt a lakásba bejutó fény és a kilátás legalább egy ablakkeret vastagságával csökken, másrészt a szétrohadt keret sem lesz cserélve.

Van normális cég, aki hajlandó időt rászánni a korrekt és szakszerű ablakcserére?

2022. szept. 19. 15:26
1 2 3
 11/23 nemaRendőrség ***** válasza:
100%

Esetleg amit tudsz, hogy te generálkivitelezel.

Kőművessel kibontod a régi ablakot ahogy van, úgy ahogy kijavítatod vele és jöhet az ablakos.

Ez így hogy hideg van kevésbé szerencsés mint nyáron lett volna

2022. szept. 20. 09:54
 12/23 A kérdező kommentje:

Lehet az lesz, hogy tavasszal megcsináltatom, talán addig megnyugszanak az SOS ablakcserés ügyfelek is. Most tényleg nem érdemes belevágni, mert nincs a cégeknek kapacitásuk.

A levert vakolat javítását én magam is meg tudom oldani, viszont a beépítés előtti bontást mindenképp rájuk bíznám, hogy ha pl. elkefélnek egy áthidalót, az a kivitelező baja legyen.

2022. szept. 20. 21:46
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Tavaszig kb. 30 százalékkal lesz drágább.
2022. szept. 21. 10:21
 14/23 anonim ***** válasza:
83%

Teljes baromság, életemben nem hallottam még ilyenről, bár én nem dolgoztam soha ablakosként, csak egy éve olvasok utána a témának és egy szinten megcsináltam magamnak a házban.

Rakd be magadnak, ha tényleg ennyi hülye van. Szerintem egy egyedül álló nő is képes megcsinálni, és szerintem minden ablakos cégnél kell utánuk dolgoznod így is úgy is. Normálisan soha nem glettelik vissza, pláne nem festenek, pedig ez is kelleni fog.

Én szeretem a fát, mint anyagot, de szerintem hülyeség ablaknál. Egyszerű fehér műanyag azt csá...

Amúgy, ha ilyen igénytelenek szerintem hőhíd is marad utánuk.

2022. szept. 30. 22:17
 15/23 anonim ***** válasza:
71%

Az elöző voltam, de még bennem maradt ez:

ők talán a legolcsóbbak [link] , akiket találtam kb 10 árajánlatból, de nem viszik ki és nem építik be. Én az ablakosokról csak ilyen igénytelen dolgokat hallottam. Ha nem mered magad berakni, akkor keress valami normális köművest vagy építési vállalkozót, és csináltasd meg vele. Jó tudni előre szeretnél-e redőnyt, a redőnynek kell kb 2 centi a szigetés után, tehát lehet vésni is kell, aztán felrakni a szigetelés. Kívülre mindenképpen kell XPS (műanyag szigetelés) szerintem, belül is kell majd 2 centi legalább redőny esetén. Legalapabb a külső párkány alu, a belső műanyag. Én belül szigeteltem vagy gletteltem helytől függően, kívűl szigeteltem, aztán a párkány, redőny. Festeni is kell mindenképpen... ezeket ablakosok nem csinálják... többnyire semmi ilyesmit.

De mielőtt ráparáznál a berakásra, nézz meg 3-4 videót a neten ablakcseréről, nem vészesebb mint az utómunkálatok, amit úgy se csinálnak meg az ablakosok.

2022. szept. 30. 22:28
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Gányolas.

Ennyi erővel a régi ablakot sem kéne kiszedni, csak eléragasztani PUR habbal egy ujat.

Keress egy ilyan céget aki dolgozik, nem csak taknyol.

2022. okt. 19. 11:08
 17/23 NTBS ***** válasza:
56%
Nem, a kivitelezőtől függ.
2022. okt. 29. 19:26
 18/23 A kérdező kommentje:

Belefutottam még egy cégbe, aki kifejezetten hirdeti az "ablakcserének" a régi tokba történő előnyeit.

Persze a hátrányokról egyik sem ír.

[link]

2022. nov. 24. 13:48
 19/23 anonim ***** válasza:
90%

Nem is hallottam még ilyenről.

Nálunk ez fel se merült,mert a régi hatvanéves faablakok lettek kicserélve műanyagokra.

Sőt ingyen a kibontott faablakokat el is szálították.

Mondjuk ez egy kis vidéki ablakos cég,nem Bp-i.

2022. dec. 19. 14:23
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Nálam kiszedtek minden fát, de még így is kisebb az üvegfelület, mint volt. A műanyag keret majdnem dupla széles, mint a fa volt. Ráadásul, még némi színezés is van az üvegben. Nem túl feltűnő, de azért ez is csökkent valamennyit a beérkező fényen.

Ha budai vagy is, kereshetsz vidéki kivitelezőt, aki vállalja a budai munkát a te saját feltételeiddel.

Ha még nem költöztél be, télen kellene megcsináltatni (nyilván nem -10 fokban azért), jobban találsz rá vállalkozót.

2023. febr. 4. 15:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!