Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Valyoghàz van ujítàs alatt,...

Valyoghàz van ujítàs alatt, egyik szobában gipsz kartonnal lehoztuk a mennyezetet, és abban a szobában le van bentonozva a padló alatt. Kívülről vizesedik a fal, valószínűleg mert a vakolat leesik és mozog ha odanyulunk.?

Figyelt kérdés

Ezt megoldjuk majd szigeteléssel, alapnál. Viszont egyik szobában göngyolt földön van homok, és azon van a hajopadlò. Abban a szobában lambéria is volt a fák a mögötte penészes volt a fal, régi 30 éves szekrenyek voltak, dohos szag volt a szobában. Szekrények is azok voltak de azok kikerültek, új szekrények lesznek, falat levertük, padlót is felszedtuk kis reszen hátha onnan ered a dohos szag hogy a homok felett rohad a padló, de meglepően nem vizes, homok is pörgős (persze homok alatt erős döngölt föld van) agàcs padló mert marha vastag viszont semmi szaga és peneszedes rohadas sem látszik a padló alatt. Érdemes lebetonozni ettől függetlenül? Mert tényleg padló alatt száraz a homok és a fa sem rohadt.

Kívül tégla belül vàlyog a ház falazata.

2022. aug. 30. 20:26
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Nógrád megye. Ez a ház a nagyszüleimé volt, én kaptam meg. Kívül tégla egy sor utána pedig vályog. Belül a falak nem vizesednek nem is volt penész csak a lambéria alatt kicsit,kívülről ömlik a vakolat valszeg a vizesedes miatt. Viszont, térben van alapnál szigetelni, oda mit ajánlotok? Leasni körbe az alaphoz, és ott víz szigetelni.
2022. aug. 31. 10:41
 22/24 mindentudó99 ***** válasza:
Nehéz elmenni azokon amit írszt. Azt ítad a kérdésben hogy a vakolat potyogást megoldod szigeteléssel alapnál. Így mindenki én is arra gondolt hogy vízszigetelés lesz az alap és a fal között. Erre kiderül csak eltakarni akarod a problémát nikecellel. Szép kis szaki lehet aki ilyet meg is csinál neked. Ő ajánlotta vagy te találtad ki? Mindegy is egy normális szakember nem csinálna ilyet. Beszgetelitek nikecellel meg lebetonoztok mindent bent az ablakpárkányig fog felvizesedni a fal. És lesz egy végképp örökre tönkretett házad. Látszólag abszolút nem is értesz ezekhez a dolgokhoz . A mester szépen levesz anyagilag beszigetel lebetonoz aztán látszólag jó lesz 1-2 èvig majd mint írtam még rosszabb lesz a helyzet mint amilyen most. Eszedbe ne jusson a falat vagy alapot kívülről nikecellel borítani. Mint írtam fentebb az alap(ha van) és a fal közé kell vízszigetelést tenni. Addig semmi másra ne költs mert ablakon kidobott pénz.
2022. aug. 31. 21:34
 23/24 A kérdező kommentje:

Azóta még lett érdeklődve építészektől. Külsőleg mind ugyanazt ajánlotta mint a kőműves. Hogy felszedni a beton tömböket, leasni a ház mellett. De nem az alapig hanem a szoba alá, és oda megy be az a fekete dombornyomott cucc (most nem ugrik be a neve) valami fólia, és rafogatodik a cokli. Aztán bepucolodik. Mind ugyanezt mondta.

Szoba le betonozást szintén több szakemberrel atbeszeltuk, következők voltak:

Egyik azt mondta ha felszedjuk a hajopadlot és száraz a föld akkor nyugodtan le lehet betonozni de úgy hogy alá megy a styrodur (és kívülről megcsinalodik amit fent leírtam) másik ugyanezt mondta. Harmadik mondta hogy le lehet betonozni de ő úgy is oldotta ezt már meg, hogy kiszedodik a homok, kozetgyapot megy a zúzott földre arra OSB lapok majd parketta.

Egyik a feleségével volt, ő is építész. Egyébként az egyik szobába beton tömbök vannak leteve az be van pucolva és azon PVC van rá ragasztva, a falak nem vizesedtek egyáltalán. Csak is kívülről (de ott se látni nedvességet csak ledobta a vakolatot) de már régi. És biztos h a beton tömbök alatt nincs semmi szigetelés. 1960ban épült a ház.

2022. szept. 1. 20:01
 24/24 anonim válasza:
Nem teljesen értem amit írtok, vagy lehet a fő problémát nem értem. Szóval vályog falak vannak és a házban egy szoba. A szobát miért ne lehetne betonozni ? Nálunk vályog ház van (beton alap van a vályog falak alatt), épp most csináljuk a felújítást, eddig fólia, kicsi eps, 10cm beton 4 cm misung, ezek kimentek (meg homok is), most a sorrend : fólia , 5cm szerelőbeton, bitumenes vízszigetelés, eps , aljzatbeton ... ezt így szokták, vagy rosszul gondolom ? vagy mi lenne a helyes sorrend, milyen anyagok ?
2023. júl. 13. 10:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!