Valyoghàz van ujítàs alatt, egyik szobában gipsz kartonnal lehoztuk a mennyezetet, és abban a szobában le van bentonozva a padló alatt. Kívülről vizesedik a fal, valószínűleg mert a vakolat leesik és mozog ha odanyulunk.?
Ezt megoldjuk majd szigeteléssel, alapnál. Viszont egyik szobában göngyolt földön van homok, és azon van a hajopadlò. Abban a szobában lambéria is volt a fák a mögötte penészes volt a fal, régi 30 éves szekrenyek voltak, dohos szag volt a szobában. Szekrények is azok voltak de azok kikerültek, új szekrények lesznek, falat levertük, padlót is felszedtuk kis reszen hátha onnan ered a dohos szag hogy a homok felett rohad a padló, de meglepően nem vizes, homok is pörgős (persze homok alatt erős döngölt föld van) agàcs padló mert marha vastag viszont semmi szaga és peneszedes rohadas sem látszik a padló alatt. Érdemes lebetonozni ettől függetlenül? Mert tényleg padló alatt száraz a homok és a fa sem rohadt.
Kívül tégla belül vàlyog a ház falazata.
10# lehet parkettázni, szegezéssel is párnafára. Ez is van sok régi társasházba is.
A beton es vályogfal közé lapot betenni függőlegesen nem sok ertelme van. Nem a betonból megy át a víz. Hanem nem tud kipárologni a betonon olyan sok, így ami felgyülemlik, csak a falat találja meg. Elhagyni szoktak a beton és fal közt 10-15cm részt és kaviccsal feltölteni, vagy mással, hogy a fal előtt tudjon kimenni a pára.
Köszönöm. De hát így a logikus. Csináltam ilyet egyébként. Addig semmihez nem nyúltam a házon míg a vízszigetelés el nem készült. Ráadásul megoldottam magam családi segítséggel fillérekből
Utána már lehetett betonozni meg cementes vakolatot is tenni hisz szárazak lettek a falak.
Kérdező, legalàbb keress rá. A styrodur xps polisztirol amit lábazatra tesznek hőszigetelésnek. Szuperül eltakarja a vizes falat, ami miatt még feljebb fog kúszni a víz, mert nem tud kipárologni. Belül is tök vizes lesz a falad!!
Ez nem vízszigetelés!!!
A vízszigetelés lemezbesajtolas, injektálás.. módszerrel végzik. A cél, hogy a talaj nedvesség ne menjen a falba!!!! Neked benne van, és mégjobban bezárod!
Tönkremegy a fal szilárdsága!!
Betonozás nincs vályogháznak megfelelően!! A cement erősen párafékező, ezért tilos! Nincs vályogházas beton! ( csak ha a falkörül elhagysz kipárolgó rést körbe 10-15cm)
Gondolom a fal vakolasa is cementes, ami szintén baj! Tiszta víz lesz és elválik a faltól, és kiüti a só!
Saját házadat vágod tönkre milliókat kifizetve, hogy tízmillákkal lehessen kijavíttani.
Zavard el a hülye kömüvesedet, aztán kérj tanácsot olyantól aki ert hozzá! Facebook vályogházas csoportba vannak csak ezzel foglalkozó brigádok, több 10 éves referencia munkákkal.
Ilyen falszerkezetet még nem hallottam. Néhány soronként szokták váltani a téglát vályoggal.
De így még sose hallottam. Ettől függetlenül lehet.
Vetted a házat? Előző tulaj mit csinált?
A tégla vizesedése mas. Azt, hogy mennyire vizes, falnedvesség mérővel gyorsan kiderül. Aztán fel kell tárni a vízszigetelést van e vagy nincs. Ki kell találni ezek után, hogy honnan vizesedhet a falad. És azt megszüntetni kell, nem eltakarni.
Mindenképpen javaslom szakember felkeresését.
Ma a köművesek 98% a nikecel, vékonyvakolat, beton, malter, cement, mindez zsákos előregyártott formátumba gondolkodnak. Csak ezt tanulták. Vályogházat nem. Én mindenképpen javaslom hozzáértő kihívasát, vizesedés feltárását, ennek fényében megoldani a problémát.
Milyen megyébe vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!