Életképes, értelmes megoldás lenne ez plafonszigetelésre?
Adott egy kádár kocka ház, nádszövetes plafonnal. Álmennyezetes szigetelést akartam csinálni, de a fűtéscsövek, elektromos kötődobozok miatt nem tudom minden szobában megoldani. Egyébként is akarok gipszkartonizni a szobákban.
Azt a megoldást találtam ki, hogy a szoba felől 5 cm kőzetgyapotot raknék gipszkarton fölé, a tetőtér felől 10 centit átfedésben.
Érdemes ìgy, ebben a formában ezt megcsinálni?
Álmennyezetet csinálhatsz, de szigetelést semmi esetre se tegyél bele. Hagyj meg 10 cm légrést és biztosítani kell az átszellőzést (a kis kerek szellőzőket be kell tenni). Ha berakod a szigetelést akkor az fog történni, hogy a fűtési idényben a födém nem tud felmelegni harmatpont fölé, a hideg szerkezeten a lakószoba párája folyamatosan le fog csapódni. A nád, a deszka berohad.
Hőszigetelni csak a padlás felől szabad! Tehát a padláson leteríted a párazáró fóliát, arra pedig 1-2 vagy 3 réteg 10 centis kőzetgyapotot teszel. A hőszigetelés így tudja melegen tartani a födémet, a pára nem csapódik ki rajta. A fólia azért kell, hogy a szálas szigetelésbe (aminek a felső oldala hideg) se jusson be a pára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!