Mennyire érné meg egy központi fűtésre puffer tartályt tetetni?
"Elmondhatatlan a különbség, ha a kazán mehet teljes gőzzel, vagy 50 fokra van lefojtva."
Kezdjük az alapoknál:
A lefojtás a legfontosabb a helyes tüzelésnél.
Mert minél gyorsabban áramlik a levegő a kazánból annál kevésbé tudja átadni a hőt neki. A legtöbb kazánban egy szögvas a hőcserélő, illetve maga a kazán fala ami semmi. Nem beszélve a cm es koksz rétegről rajta.
Minél magasabb a füst hője, annál rosszabb hatásfokú ez a hőcserélő.
Tehát ne fojtsad le, ha ha neked probléma minden nem tökéletesen elégett molekula és szeretnéd a kéményt, illetve utcát fűteni.
Nem tudom eldönteni, hogy direkt csinálod-e, vagy ennyire hülye vagy.
Mutass csak egy, hivatalos ajánlást, ahol azt írják, hogy le kell fojtani a kazánt!
Jobb helyeken a füstcsőben van egy pillangószelep és egy füsthőmérő. Ezekkel be lehet állítani a füstnek a hőmérsékletét.
Ha lefojtod, a fagázok kiégetlenül távoznak a kéményen, a füst túl hideg lesz, ami kicsapódik kátrány formájában a kazánon és a kéményen.
Magyarul több fa kell ugyanannyi meleg előállításához.
De szerinted ha jobb helyeken van pillangószelep és egy füsthőmérő akkor azt azért teszik bele, hogy ne használd :D:D:D:D
Na itt befejeztem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!