Hova kell beépíteni a központi tágulási tartályát, az előre menő vagy a vissza jövő ágra?
Jobb lenne ezt egy szakemberre bízni, mert a tágulási tartályt méretezni is kell (fűtésrendszertől függően)...
Ne barkácsolj bele a fűtési rendszerbe!!!
Nekünk a pufferra van kötve :)
Amúgy van amire nem kell a pénzt sajnálni és a fűtésszerelő is ebbe tartozik bele szerintem.
08-11 07:17
Jó nagy marhaságot írtál...
Nem mindegy milyen rendszerről beszélünk ugyanis. A nyitott rendszernél általában a (régi gravitációs néven ismertnél) mindenképpen az előremenőbe kell beépíteni és a legmagasabb pontra, ugyanis a nyitott tartályon keresztül légtelenedik ki a rendszer. Zárt rendszernél meg igazából teljesen mindegy hova kötöd be és hova helyezed el, mert annál a magas pontokon lévő automata légtelenítők gondoskodnak a kilégtelenedésről.
Aki azt írta, hogy nekik a puffer tartályra van kötve. Ez igaz is lehet de ott hova? Mert egy puffer tartálynak 4-5 csonkja is lehet.
Utolsó. A de ott hova??kérdésedre a válasz:
Az oldalán 12 csonkot számoltam...alulról haladva fölfelé: az elsőn tudjuk feltölteni/leengedni a rendszert
a 2.on megy be a tartályból a kazánba
a 4.-en van egy biztonsági szelep
a 6.on megy a házból a tartályba
a 8.on van a tágulási
a 10.en a nyomás mérő
a 11.en a kazánból megy a tartályba
a 12.en a hőfokmérő van
( a csúcsán ami van onnan meg a házba)
Nekem fogalmam sincs a válaszról, de had meséljem el a friss tapasztalatomat pont errôl. Leginkább azoknak, akik nagy arccal beszélnek "szakemberrôl".
Tehát, lakásfelújítás, 25 MFt-ban, teljes fûtési rendszer csere. Generálkivitelezô megbíz mérnököt, gázszerelôt, fûtésszerelôt. Minden elkészül, jön egy kazánszerelô beüzemelni a kazánt. Hoppá, ide kellene egy tágulási tartály. Kivitelezô, fûtésszerelô felszereli az elôremenôre. Év eltelik, kazánszerelô jön szervízre - ki az a hülye, aki az elôremenôre szerelte a tartályt, azt MINDIG a visszatérôre kell szereleni. Kivitelezô, fûtésszerelô - ki az a hülye, aki ezt mondja. Unták már a banánt.
És ez bizony MIND szakember volt. Annyi vizsgával, hogy Hencidától Boncidáig érne. És termina hozzá való arccal. Én meg fizetem az egész cigánykaravánt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!