Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ez átverés lehet?

Ez átverés lehet?

Figyelt kérdés

A párom régota mondja, hogy a csereptetot le kellenne cserelni, egy OSB-s megoldasra. A heten lattam a facebookon egy hirdetest, hogy egy ficko a mi megyenkben is vallal ilyet

Irtam neki, ma felhivott, de azt mondta, hogy a felmeres/arajanlat 10 ezer forint (amit ha megrendelem a tetot, akkor beszamit az arba)

Ez szokas? Nekem gyanus es nem kertem tole inkabb arajanlatot

2022. aug. 16. 10:48
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
48%
Érdeklődj legalább 4-5 vállalkozónál. Komoly vállalkozó felmérésnél nem kér külön pénzt. Ha megrendeled, úgyis beszámítja.
2022. aug. 16. 10:51
 2/16 anonim ***** válasza:
75%
Eszetekbe ne jusson!!!
2022. aug. 16. 10:56
 3/16 A kérdező kommentje:

#1 Rossz allapotban van a teto, mindenkeppen fel kell ujjitani, es nem tudunk egy uj csereptetot csinaltatni

#2 ket vallalkozonal is erdeklodtem mar, de egyik sem jott ki megnezni a tetot.

2022. aug. 16. 10:56
 4/16 anonim ***** válasza:
16%

Ha ma építkeznék, vályogból építtetném az egészet, a ház közepén kemencével. Nyáron hűvös, télen meleg.

A cserép agyagból készül, tehát természetes anyag.

Aki mindezt műszarokra cseréli, pl fa helyett műanyag ablakokra, az nem gondolkodik!

2022. aug. 16. 10:58
 5/16 anonim ***** válasza:
93%
Én inkább költenék cserépre. Egy jo ács kell nektek. Gyerek van? Mert úgy tudom, hogy vissza is lehet igényelni az államtól. Tessék utánanézni!
2022. aug. 16. 11:00
 6/16 anonim ***** válasza:
90%

#4 A vályognak is megvannak a maga hátrányai és a hőszigetelt tégla is természetes, hiszen az is agyagból van. Ráadásul olyan iparost alig lehet manapság találni, aki tényleg szakszerűen megépít egy vályogházat, ha van is az a normál ár többszörösét kéri el.

Manapság már nem ritka, hogy a felmérésért pénzt kérnek, nagyon sok ideje megy el a cégeknek azzal, hogy millió helyre kihívják őket, sokszor teljesen feleslegesen, mert épp csak érdekli őket a szakember véleménye. Ez még nem feltétlenül jelent átverést. De a helyetekben ezen az OSB-s megoldáson elgondolkodnék, nem biztos, hogy ez annyira megbízható, az viszont biztos, hogy nem lesz olyan tartós, mint a cserép. Lehet a cserép tetőnél is pénztárcakímélő megoldásokat találni. Sokszor elég csak a lécezést felújítani, mert a régi cserepek még kiváló állapotban vannak, illetve aki nyitott szemmel jár, az akár első osztályú bontott cserepet is talál.(szomszédomék pont most cserélték a tetőt bontott cseréppel, amit az előző tulaj azért cserélt le, mert nem tetszett neki a színe-van aki megteheti)

2022. aug. 16. 11:48
 7/16 anonim ***** válasza:
91%

Egy árajánlatér/felmérésér lehet pénzt kérni. Hülyeség amit írnak.

Nézze át a tetőt, és ad egy pontos árajánlatot ami mindent tartalmaz. Van papír a kezedbe, mi mennyibe kerül, mit cserélne, mire, milyen anyagot használ.

Dolgozik vele, kiszáll. Van mihez tartani magad. Eddig normális. Sokan kérnek erte pénzt, hisz egy csomó időt ráfordít, holott helyette máshol pénzér dolgozna. Ez nem átverés.

2022. aug. 16. 11:54
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, hol itt az átverés? Azt mondta 10ezer.

Az lesz átverés ha 20ezret kér. Nem az árajánlat szerinti árat kéri majd......

2022. aug. 16. 11:57
 9/16 anonim ***** válasza:
89%

Vizes vagyok.. Egy pali odahívott és elmondta ,mit szeretne a frissen vásárolt panellakásába: hová mit szeretne,hány vízkiállás,fűtőtest cseréket ide -oda másik falra szerelni,konyha komplett mosogató + gépeiknek új vízkiállások,fkád cseréje, szekrényes mosdó,kádtöltő kiállás,új wc.. Azt mondja hogy ez mennyi lesz neki??

Mondom..figyelj haza megyek összeírom,mennyi az anyag,és mennyi lesz a munkadíj.. Ok..

Este 3 órát számolgatok,anyagárakat nézzek,osztok szorzok,kijön XY Forint,kinyomtatom,másnap a kezébe adom.

1 hét múlva felhívom,na hogy tetszik az árajánlat..

Azt mondja,ja az tök frankó..,jók az árak,de egyenlőre még nincs elég pénze..Úgyhogy köszöni szépen,majd 1 csak valamikor jelentkezik.

Na erre ha azt mondom hogy az anyád idejét pazarold..akkor vérig sértődik.

Szóval az árajánlat díja pont ezért van!! Ha van munka akkor le vonódik,ha nincs munka, akkor meg fizesd ki az esti elfoglaltságomat. Jézus koporsóját sem őrizték ingyen.

2022. aug. 16. 12:43
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Milyen az az OSB tető megoldás?
2022. aug. 16. 13:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!