Én sehogy, mert nekem van rossz tapasztalatom éjszaka leszakadó konyha felsővel, így nincs is felsőszekrényem, csak néhány könnyű, nyitott polc fűszereknek, szakácskönyvnek, kis fonott kacatos kosárnak.
De hogy segítsek is valamit, testvéreméknél a vályognyaralóban úgy van megoldva, hogy inox csöveket vettek és azok mint "bútorlábak" alátámasztják. A felsőszekrény súlya ezeken a lábakon nyugszik.
Mi az, hogy vékony fal? Panelban 4-6 centis vasbeton falak vannak...
2022. júl. 26. 13:55
5/8 A kérdező kommentje:
Tégla építésű társasház, talán 5-6 cm lehet a fal.
Régi épület, talán 60 éves. Én nem igazán értek az ilyen dolgokhoz, egyedülálló nő vagyok, a nagymamámtól örökölt lakásról van szó.
Óvónői fizetéséből élek, szóval a konyhabútorra is évekig kellett spórolnom, de arra már nincs pénzem, hogy szakembert hívjak a szereléshez. A bátyám segítene, de ő sem igazán ért ehhez.
2022. júl. 26. 15:00
6/8 anonim válasza:
5: tehát az ilyen hagyományos kisméretű téglából lehet, élére állítva falazták fel??? :-O
A helyszínt és a szekrény méretét, a falon való elhelyezését ismerni kellene. A lábbal való alátámasztás valóban megfelelő, ha egyébként nem akadályoz semmit sem. Ha lehet L alakú sarokban elhelyezni, akkor a két fal együttesen megfelelő rögzítési lehetőséget ad, de még biztosabb az U alakú bemélyedés nyújtotta 3 falsíkhoz rögzítés. Amennyiben kifejezetten vékony falfelületről van szó, aminek csak a középtájára lehet felszerelni, akkor szokták alkalmazni a falon átmenő 2-3 db menetes szárat, ahol a fal túloldalán a menetes szárak egy laposvashoz kapcsolódnak és a menetes szárak mindkét végét anyával rögzítik (a szekrénynél a hátoldal belső felénél, a fal túloldalán meg a laposvasnál.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!