Légkondi felszerelés gangos, régi polgári lakásnál, ha nincs erkély?
Sziasztok!
Több weboldalon is olvastam, hogy az utcafrontra nem lehet a klímák kültérijét kirakni, viszont a belső udvar felé sem javasolják, mert zavarni fogja a szomszédokat.
A kérdésem az, hogy akkor mégis hogy lehet megoldani a klíma felszerelést ezeknél a régi polgári lakásoknál? Van ezzel valakinek tapasztalata? (Sajnos erkélyem sincs, ahová el lehetne rejteni.)
Budapesten a 7. kerületben lakom és itt sem nagyon látni a házak oldalán klímát. Viszont szerintem már tényleg olyanok a nyarak az országban, hogy 2-3 hét tuti van egy ávbem, amikor egész egyszerűen nem lehet elviselni a forróságot, főleg éjszaka (ma jó ha 1-2 órát sikerült aludnom).
Nem olcsó. Monoblokk klíma. Csak két kis nyílás látszik a falon felszerelés után.
Na ez már valami, ilyenről nem is hallottam.
De ezek nem hangosak "befelé"?
#2 voltam, sajnos ezt nem tudom, nekem hagyományos klíma van, erkélyen a külső egységgel.
Ennyi pénzért talán me vészes a zaj, de érdeklődj a boltokban, és termékleírásokban esetleg írnak decibeleket is.
Ezen a linken látszik, -másik cég- hogy néz ki a kivezető nyílás.
Legvégső esetben az is megoldás lehet, ha van pl. egy spájz a lakásban. Oda mehet a kültéri, viszont kell két nyílás a falra, illetve egy ventilátor, ami cseréli a levegőt a helyiségben. Sok bolt pincéje van így megoldva, ott vannak a kültérik, plusz a hűtőpultok aggregátjai is, a ventilátor meg cseréli a levegőt.
Semmiképp se maradj klíma nélkül 1-2 maradi szabály miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!