Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Klíma olcsó felszerelése?

Klíma olcsó felszerelése?

Figyelt kérdés

Adott egy külföldön vásárolt új klíma, tehát vásárláshoz nem kell regisztrálni szerelőt, aki majd felszereli. Tud valaki olyan hozzá értő mester embert, aki normális árban felszereli azt Budapesten? Azért veszek külföldön klímát, mert sokkal olcsóbb, és nem a klímahatóság mondja meg, hogy ki szerelheti fel.

Nézegettem az internet a klíma le- és (vissza) felszerelési ajánlatokat, ezek ára már elfogadható (15.000ft), míg felszerelésért 50.000 forintot kérnek el.

Miben másabb, kisebb munka egy klíma le- és visszaszerelése, mint egy új klímát felszerelni, hogy ekkora árkülönbség van a két szolgáltatás között?

2017. jún. 30. 19:31
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
A leszerelés bontás , ahhoz nem kell méretezni tervezni előfúrni mint a felrakásakor . A nyitó összeg a legkisebb telj. klímáknál 50 ezer , ennyi az átlag ára . Szezon van várólista és az emberek ezt a tudást megfizetik .
2017. jún. 30. 19:40
 2/19 A kérdező kommentje:
Nekem nincs szükségem olyan szerelőre, akinek klímahatósági engedélye van, csak olyanra, aki fel tudja rakni. Ez az egész mögött nincs olyan tudás, ami 50.000 forintot érne, csak kevés olyan ember van, akinek hatósági engedélye van felszerelni a klímát, és az engedély megszerzése sem volt olcsó, ezért kérnek el érte ennyit.
2017. jún. 30. 19:44
 3/19 anonim ***** válasza:
Én láttam a szakember munkáját. Hidd el, megéri az árát.
2017. jún. 30. 20:29
 4/19 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg tőlük hogy mennyiért csinálják meg. Aztán meg azt hogy számla nélkül mennyi. Biztos hogy sokkal olcsóbb.
2017. jún. 30. 22:05
 5/19 Bence_ ***** válasza:

Szereld fel magadnak.

Peremezésre, vákuumozásra hívj szakembert.

Te milyen munkát végzel?

2017. júl. 1. 14:30
 6/19 anonim válasza:

Valóban irreális az ár. Mi próbáltuk számla nélkül, és, hogy magunk fúrunk, nem volt engedmény.

Azért kerül ennyibe, mert kevés ember csinálja, és valóban rengeteg az igény.

Nálunk fél óra alatt dobták fel ennyiért, ( földszint, téglaépület nem kellett gázt tölteni) nagyon felháborodtam és már megbántam.

2017. júl. 1. 16:58
 7/19 A kérdező kommentje:

Ez az, egy fél órás munkáért, amit Szabadkán megoldanak hivatalosan (!) 50 euróért, miért kerül több, mint háromszor annyiba Budapesten? Az életszínvonal nem magasabb ennyivel.

Másrészről nekem nem kell igazi klímaszerelő, olyan valaki kell, aki fel tudja rakni a klímát olcsón.

2017. júl. 2. 00:56
 8/19 Bence_ ***** válasza:

Fél óra alatt, hogy raknak fel klímát. Ennyi idő alatt falat fúrt, elektromos bekötést megcsinálta, vákuumozott?

Nálam peremeznie kellett a csövet, vákuumozott ez volt fél óra.

2017. júl. 2. 08:38
 9/19 anonim válasza:
A lukat, mi fúrtuk. A kültérihez a konzolt mi vettük meg és raktuk fel, csak összekötni kellett és peremezni. Fél óra 50.000.
2017. júl. 2. 08:45
 10/19 A kérdező kommentje:
Nálam nem kell elektromos bekötés, nem kell vákuumozni, csak át kell fúrni a falat, felrakni kint-bent az egységet, és összekötni.
2017. júl. 2. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!