Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Üdv! Sajnos átvertek egy...

HajduJan kérdése:

Üdv! Sajnos átvertek egy csatorna szereléssel. Előzetes ár szerint jóval többet fizettem. Ezt buktam, értem. Aláiratott velem a munka közben egy megbízási szerződést. lehet-e további követelése? Nekem nincs arról a papirról példányom.

Figyelt kérdés

2022. júl. 2. 21:56
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Az aláírás az oké. Csak szinte kényszerítve voltam rá, hogy írjam alá. Ők hárman voltak én egyedül, a házon meg le volt szedve a csatorna.

Én nem kaptam példányt abból a lapokból. Úgy gondoltam ad amikor aláírok, megfogta a papírt és betette a kocsiba. Az volt a szöveg, hogy ez csak azért kell, hogy ha ellenőrzést kap akkor ő jogszerüen dolgozik.

Azt mondta munka végén rendez mindent. Mondom nem lesz jó, kérem a papírt.Mondanom sem kell, hogy nem adta. csak erőszakkal tudtam volna elvenni tőle.

Na most innentől kezdve akármit belehamisíthat, más árat írhat rá, stb.és az aláírásom ott van rajta. Plussz pénz átvételről sincs papírom azt is kérheti.

Nagyon rossz helyzet. Tudom én voltam hülye, de borzalom, hogy ilyen emberek vannak. Én kifizetem az elvégzett munkát és még nekem kell izgulnom.

De gondolom azért íratta ha esetleg nem fizetnék akkor tudjon mihez nyúlni.

Már felhívtam a rendőrséget tegnap, holnap a navot hívom, mit tudok ilyenkor végülis tenni. Szomszéd azt mondta tanuskodik mellettem ha gond lesz. Hát nemtudom mi lesz, próbálok lenyugodni, de nagyon mellbevágó érzés ha pénz kell neki ehez bármikor nyúlhat.....

2022. júl. 3. 15:12
 22/26 anonim ***** válasza:

Elöször is a szomszéd mit tud bizonyítani? Hogy kicserélték a csatornát - viszont azt senki nem vonja kétségbe.

Másrészt milyen okkal tettél feljelentést? Hogy aláírtál valamit, de nem tudod mit? Ez nem büntény és nem törvénysértés. Ahogy az sem, hogy a te állításod szerint fizettél valakinek de nem kaptál róla nyugtát? Ezt neked kellene bizonyítani.

Mindenféle feljelentések helyett értelmesebb lenne egy ügyvédet megkeresni, aki esetleg tud segíteni.

2022. júl. 3. 15:19
 23/26 A kérdező kommentje:

csak érdeklődés szinten hívtam a rendőrséget, holnap meg a navot.

Nem jelentek fel. hagyni akarom az egészet csak ha esetleg mégis próbálkoznának akkor mi tévő legyek.

2022. júl. 3. 15:23
 24/26 anonim ***** válasza:
0%
Ehhez sem a rendörségnek, sem a NAVnak semmi köze!
2022. júl. 3. 16:00
 25/26 anonim ***** válasza:

"fizettél valakinek de nem kaptál róla nyugtát? Ezt neked kellene bizonyítani."

Ha a NAV-nál bejelented, hogy egy boltban vagy akárhol nem adtak nyugtát, nem téged vesznek elő, hogy bizonyítsd, hanem őket, mert nem a vevőnek van kötelezettsége, hanem annak, aki átveszi a pénzt: kötelező nyugtát adnia, és a nyugtából egy példány nála marad, tehát ha teljesítette a kötelezettségét, akkor ő tudja ezt igazolni azzal, hogy felmutatja a saját példányát.

2022. júl. 3. 20:04
 26/26 anonim ***** válasza:
Úgy van, ahogy az utolsó írta. Azzal tudnál valamit kezdeni
2022. júl. 3. 21:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!