Üdv! Sajnos átvertek egy csatorna szereléssel. Előzetes ár szerint jóval többet fizettem. Ezt buktam, értem. Aláiratott velem a munka közben egy megbízási szerződést. lehet-e további követelése? Nekem nincs arról a papirról példányom.
Köszi. Borzalom ez az egész.
Mondom attól félek, hogy beleírhat akármit utólag a megbízásba, és az alapján még követelhet tőlem pénzt.
de egyébként én azt a papírt semmisnek tekintem, munka közben hozta amikor már le volt bontva az egész csatorna. Lehetetlen helyzetbe hoz. És egyszer kértem, hogy adja vissza, de nem adta. Mondta majd a meló végén mindent rendezünk, kiszámolunk. Pénzt eltette, semmi papírt nem adott.
Persze én is hülye voltam, de rohadjon meg az ilyen csaló cigány banda.
rendben. Soha az életbe több ilyen melót nem csináltatok. Inkább megtanulom én, ami nem annyira szakmunka jellegü.
Hihetetlen milyen gyomorgörcsöm van. Hétfőn felhívom a nav-ot, pár kérdéssel. Meg egy ügyvédet, hogy ilyenkor, vagy milyen helyzetbe semmis-e az a papír?
Nade az nem lehet, hogy egyszerüen benyújt egy számlát, hogy nincs kifizetve?!
Borzalom ez az egész.
Egyrészt ha nincs nyoma, hogy fizettél akkor nyugodtan követelheti újra, ha netán bíróságra kerülne az ügy, akkor köteleznek rá, hogy fizess, mert nem tudod bizonyítani, hogy már fizettél.
Másrészt hiábatekinted TE az aláírt papírt semmisnek, attól még érvényes pl. a bíróság elött, mert aláírtad.
Harmadszor olyen nincs, hogy annyi munka volt, hogy inkább aláírtál valamit, csak ne zavarjon az illetö.
Itt nem az a gond, hogy szerelövel akartál valamit megcsináltatni, hanem hogy olyan buta vagy (elnézést, de tényleg), hogy elöször is nem keresel olyan valakit, aki megbízható (ismerösöket megkérdezni), másrészt úgy adsz oda valakinek pénzt, hogy nem kérsz róla nyugtát, és még aláírsz valamit, amiröl fogalmad sincs, micsoda.
Köszönöm, nem nyugtattál meg. Tudom nagy hülye voltam, de hát becsaptak, rablás.
Sajnos olyan helyzetbe hozott, hogy szét volt bontva a csatorna, fenyegetve éreztem magam. Azért gondolom, hogy lehet semmisnek tekinteni.
de nem adott nyugtát, se számlát hiába mondtam. Egyszerüen elmentek.
Szerintem ügyvédet ráérsz akkor felkeresni, ha akarnának tőled valamit.
Az, hogy odaadtál neki készpénzt, sokféleképpen meg lehet próbálni bizonyítani. Pl ha van tőle sms/email, hogy mennyibe fog kerülni, és Te aznap felvettél pont annyi kpt, akkor az úgy meg szokott állni.
Meg kell tanulni, hogy milyen emberrel dolgoztatunk. Ösztönökkel születünk, okkal. Ezek segítenek.
"ha nincs nyoma, hogy fizettél akkor nyugodtan követelheti újra"
Csak akkor, ha annak viszont van nyoma, hogy ő volt a megbízó és az adott valakit bízta meg a munkával X összegért. Vagyis ha van szerződés. De nincs, úgyhogy nem kell túlaggódni.
"hiábatekinted TE az aláírt papírt semmisnek, attól még érvényes pl. a bíróság elött, mert aláírtad"
Ki bizonyítaná, hogy az ott az ő aláírása?
EZT tudják ellenörízni!
meg elvileg a kérdezönek kellene bizonyítania, hogy nem ö írta alá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!