Menyi Ytong ragaszóhabarcs kell egy ilyen falazathoz?
Szerenél egy 2,5*2,5 méretű "L" alakú (tehát csak két falszakasz) falat építeni, ami kerekítve 2m magas. Lenne benne kettő db 90*60 abalak és egy 90. ajtó.
Nem teherhordó fal, egy féleresz alá menne, tehát tetőt sem kellene rátenni. Arra gondoltam, 20. Ytongból csinálnám.
Mennyi ragasztó habarcsra van szükség hozzá? Mekkora fogazatú fogasglettvassal lehet a ragasztót felhordani?
Köszönöm a válaszaitokat.
Szeretnék.
Nem "Szeretnél". Bár lehet, hogy Te is szeretnél, de én biztosan! :D
Azt tudom én is leírni, ami a neten van adat, mert én még sosem számoltam mennyi kell az ytonghoz, rég falaztam vele, akkor vettem egy pár zsák ragasztót, már arra sem emlékszem, hogy maradt-e vagy egyáltalán elég volt-e.
Elvileg kb. 8.2 literrel kell számolni 1m2-re 20-as téglánál, egy 25kg-os zsákból kb. 16 liter habarcs jön ki, azaz kicsit több, mint 5 zsákra van szükséged, de vegyél 6-ot. Mindenesetre merem feltételezni nem a világ végéről hozod/hozatod az anyagot, pár zsák falazó befér akármelyik autó csomagtartójába. Elugrasz a tűzépre vagy obiba vagy praktikerbe, ha úgy látod építés közben, hogy nem lesz elég.
Köszönöm a válaszod.
Kiindulásnak mindenképpen jó támpont, így komoly segíatség voltál. Igen, természetesen én is arra gondoltam, hogy akár személyautóval is elhozom szükség esetén. Egy suzuki alto-m van, de hoztam azzal már 180db nagyméretü téglát is úgy, hogy a feleségem is velem volt. Igaz, az Ő alig 60kg-ja nem sokat nyomott a többihez képest. :D
Egy 8mm-es fogas glettvasam van, az megfelel a felhordáshoz?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!