Milyen termosztát jó a Bosch Condens 1200w kazánház?
Megközelítőleg 3 hete lett nálam telepítve Bosch Condens GC1200W 24 C23 kondenzációs kombi gazkazán.
Két körön fűtött két külön termosztáttal. 1 kor a radiátor, 1 kor a padlófűtés.
Teljesen tanácstalan vagyon mert aki itt volt villanyszerelo azt mondta, csak a Bosch termosztáttal megy majd.
Ha van valakinek ilyen kazanja, kérem írja már meg milyen termosztáttal működik nála?
Gondolom hőcserélő biztosítja a padlófűtéshez a kb. 40 fokos vizet. Ezt egy "termosztát kapccsolóval" lehet pontosan beállítani, gyakorlatilag a bejövő- és kimenő vizet keveri. Ezt beállítod 40-45 fokra és annyi.
Nálam 50 fokon van, de hosszúak a csövek.
A hőmérséklet beállításához szinte bármilyen termosztátot használhatsz, csak kontaktot ad.
A használati útmutatóban benne van, hogy hogy kell beköteni.
Köszönöm a válaszokat.
Valószínű a vezérlés van összegányolva.
Van hocserelo és 1db jeladó van a 2 mobil termosztát vezerlőhöz. Computherm q8rf-el akarjuk osszehozni.
De nem értem miért az előző Siemens rev23 jeladóban az L1, L2 fazisok jumperelve vannak, nem értem miért.
Jön táp a fali rev23 korábbi termosztát jeladóból és olyan mintha az előző kazánba is vettek volna le tápot a padlófűtés keringető szivattyuhoz. Valami hihetetlen gánya meló. (wago nélkül szigetelő szalaggal, erveghüly nélküli tróger gánya meló)
Jön hozzám műszerész kimerni, mert valami miatt a termosz jeladó az feszkot a kazannak.
Viszont ez a kazán követeli a potenciálmentes bemenetet a termosztáttól.
Ha rákötöm rajz szerint a kismegszakító leold egyből.
A kérdés az, ha ezt a gánya vezérlést javítjuk működhet-e a kazán Compotherm q8rf-el. Vagy van aki kötött már be olyan kazánt? Az milyen termosztáttal hozta össze?
Előre is köszi!
A hsználati utasítás szerint a kazánon a termosztát bemenet rövidre van szárva, ezt a rövidzárat el kell távolítani mielőtt a termosztát vevő részét bekötöd.
Nálam is computerm van, majd megnézem, hogy melyik kimenetet kell rákötni a kazánra. Sajnos most nem érek rá.
A potenciálmentes bemenet annyit jelent, hogy csak egy kontaktot kell adjon a termosztát.
"Siemens rev23 jeladóban az L1, L2 fazisok jumperelve vannak"
Az már úgy nem jó, mert doksi szerint az a nyitó és záró kontakt összefogva, ami marhaság, vagy csak áthidalták; de nem tudni minek.
"1db jeladó van a 2 mobil termosztát vezerlőhöz. Computherm q8rf-el akarjuk osszehozni."
Ez így megoldható, mert van ami lekezeli, persze azonos tipust, mert mindent nem.
De én így sem értek semmit.
* 2 köröd van, két termosztáttal!
Akkor a 2 körnek függetlenül kell működnie egymástól, értelmezésem szerint.
Ami annyit tesz, hogy 1 termosztát indítja a kazánt, szivattyút és az 1 kör szelepét nyitja. 2 termosztát indítja a kazánt, szivattyút, és 2 kör szelepét nyitja. Ehhez kell össz-vissz (sac)2db relé plusszba.
Szóval nagy kérdés, hogy egyeltalán milyen a fűtési csőhálózatod kialakítása.
Mert a kazánod 1db termosztát kontaktot fogad (vagy nyitott, vagy rövidrezárja a kazán adott pontját -gyárilag rövidrezárva). És van egy biztonsági (lásd 51 táblázat) kontakt, ami képes mindent letiltani a kazánon.
Az, hogy nálad zavaros, minden, az tuti.
Itt az a lényeg, hogy hogyan szeretnéd, hogy működjön a 2 kör; egyszerre, vagy külön, és úgy kell összehozni a vezérlést.
A másik kazán mit is takar? Onnan is kéne működnie mindennek? vagy az már nem üzemel csak ott van? Vagy, hogyan kell értelmezni? Innen sajnos nem lehet javítani, mert látni kell mindent, és tudni a működés elvet.
A másik kazán az a korábbi Baxi Luna 3 comfort volt.
Az már nincs itt.
Igen én sem tudom miért volt jumper a korábbi termosztát jeladó záró kontatjai között.
De lehet jobb is, mert itt valami házi ganyolasra gondolok.
Ezt tudom, hogy latlanba nem tudjátok meg mondani.
Annyi a fő kérdés, hogy ezt a kazánt kötötte be közületek valaki Compotherm termosztáttal, vagy mással. És ha igen, akkor mivel?
Jön a műszerész és kimeri az egészet, mert így az egész egy f*s.
Mindegy a termosztát. A termosztátok egy relét kapcsolnak, és a relé kontaktjait kell a kazánhoz bekötni.
Van amelyik termosztát bimetálos, (régiek) itt csak kontakt van. Egyebeknél elemes, hálózati villany kell a programozás lcd kijelző miatt. A kontakt itt is relé amit a kazánhoz kötsz.
A rádiósnál a vevőnél van ez a relé kontajt.
Tehát totál mindegy a termosztát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!