Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Milyen termosztátos radiátorsz...

Milyen termosztátos radiátorszelepet vegyek? Olyat szeretnék, ami a maximumán akkor sem záródik el, amikor a téli hideg miatt nagyon forró víz kering a rendszerben.

Figyelt kérdés
Sajnos saját tapasztalatom, hogy amikor a téli nagy hidegekben nagyon forró a fűtővíz, olyankor még a maximális helyzetében is elzáródik, és csak nagyon picit szivárogtatja át magán a vizet, és a radiátor alsó része már teljesen hideg olyankor. Ezt szeretném elkerülni, de mivel felújítunk, és új radiátort veszünk, jó lenne, ha szabályozható lenne már, mert lehet az új ablakokkal már nem lesz szükség a maximális fokozatra.

okt. 23. 11:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Akkor sima szelepet vegyèl, ès az nem záródik el. Minek is akkor termós?
okt. 23. 14:41
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát mert azt nem lehet szabályozni, ha mégsem lenne szükség a maximumra (az ablakcserék miatt).
okt. 23. 15:28
 3/7 anonim ***** válasza:
A tekerèssel lehet zárni-nyitni minden szelepet. Ezzel csökken vagy nő a lyuk keresztmetszete, ès az átjutó vízmennyisèg is.
okt. 23. 16:47
 4/7 A kérdező kommentje:
De ha a maximumán (pi betűhöz hasonló jel) is elzáródik, amikor nagyon forró benne a víz, akkor nem tudom kijjebb tekerni.
okt. 23. 16:58
 5/7 anonim ***** válasza:

Ezek a szelepek nem a fűtővíz hőmérsékletében záródnak,hanem a szobáéban. Vagyis ha te beállítod 21 fokra, akkor azt a szobahőmérsékletet elérve el fog záródni, ha továbbra is átengedne, akkor elveszitené a finkcióját, és túlfűtené a szobát.

Kazánban pedig be kell állítani egy hőmérsékletet, ami főlé ne fűtse a vizet, különbem felforralná. Vegyestüzelésűnél erre van az automata huzatszabályzó,gáznál meg digitálisan beállítható.

okt. 23. 19:25
 6/7 A kérdező kommentje:
Most senki nem olvassa el a részletes leírásomat? Ott egyértelműen leírtam, hogy a MAXIMÁLISAN kitekert állapotában is elzáródik, amikor télen a nagy hidegben (ami mondjuk egyre ritkább, de attól még lehet, hogy lesz) olyan forró benne a víz, hogy az elzárja. Persze amint a csőben a szelep közelében is elkezd lehűlni a víz, egy picit továbbengedi, de a radiátor alja ilyenkor teljesen hideg, pedig a sima szelepeknél (amelyekben nincs termosztát) az egész radiátor kb. egyformán forró, mert olyan gyorsan átáramlik rajta a víz, hogy csak kicsit tud hűlni.
okt. 23. 23:09
 7/7 anonim ***** válasza:

Már bocs kérdező,de én soha nem tapasztaltam olyant,hogy a házamban lévő termofejek csak azért bezártak volna,mert forró volt a víz amit a kazánból ráküldök a radiátorra. Közben meg fáztam a szobában. Gyönyörű szépen tartja azt a hőfokot amit beállítottam.

Kialakitásánál fogva nem is tud átforrósodni,műanyag az egész és csak egy kis csapot nyomkod, gyártófüggő, de általában full kitekerve 28 foknál lezár.

Lehet, hogy nálad túl közel van a radiátorhoz,vagy nem mozog eléggé a levegő.

Amúgy léteznek elektromosan vezérelhető kivitelben is, és akkor nem a radiátor közelében lévő hőfokra reagál, hanem egy szobatermosztáttal helyiségenként kapcsolhatod.

[link]

okt. 23. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!