Milyen termosztátos radiátorszelepet vegyek? Olyat szeretnék, ami a maximumán akkor sem záródik el, amikor a téli hideg miatt nagyon forró víz kering a rendszerben.
Ezek a szelepek nem a fűtővíz hőmérsékletében záródnak,hanem a szobáéban. Vagyis ha te beállítod 21 fokra, akkor azt a szobahőmérsékletet elérve el fog záródni, ha továbbra is átengedne, akkor elveszitené a finkcióját, és túlfűtené a szobát.
Kazánban pedig be kell állítani egy hőmérsékletet, ami főlé ne fűtse a vizet, különbem felforralná. Vegyestüzelésűnél erre van az automata huzatszabályzó,gáznál meg digitálisan beállítható.
Már bocs kérdező,de én soha nem tapasztaltam olyant,hogy a házamban lévő termofejek csak azért bezártak volna,mert forró volt a víz amit a kazánból ráküldök a radiátorra. Közben meg fáztam a szobában. Gyönyörű szépen tartja azt a hőfokot amit beállítottam.
Kialakitásánál fogva nem is tud átforrósodni,műanyag az egész és csak egy kis csapot nyomkod, gyártófüggő, de általában full kitekerve 28 foknál lezár.
Lehet, hogy nálad túl közel van a radiátorhoz,vagy nem mozog eléggé a levegő.
Amúgy léteznek elektromosan vezérelhető kivitelben is, és akkor nem a radiátor közelében lévő hőfokra reagál, hanem egy szobatermosztáttal helyiségenként kapcsolhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!