Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Generálkivitelező segít...

Generálkivitelező segít felújítani a fél lakást, vagy erre már nem jönnek ki?

Figyelt kérdés
Nyílászárók mind ki vannak cserélve, konyha-fürdő kész az előszobát, és a két kisebb szobát, a WC-t (30 nm összesen) kellene teljeskörűen felújítani, villanyszereléssel együtt. Saccra ez az egész művelet 2-3 millió ft lenne szerintem, ezért már csak megérné nekik kijönni.

2022. jún. 15. 16:41
 1/3 klimaesvillany pont hu ***** válasza:
Budapestről van szó?
2022. jún. 16. 13:10
 2/3 A kérdező kommentje:
Nem, Pécs.
2022. jún. 16. 22:01
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén szólva nekem nem volta szerencsém a generálkivitelzőkkel. Igaz nem Pécs, hanem Debrecen.

Én egy panellakást szerettem volna felújíttatni gyakorlatilag teljesen, olyan 7,5 millió lett végül. És azt gondoltam, hogy így egyszerűbb lesz nekem, nem kell külön szakembereket keresgélnem.

Az első akit találtam ki is jött, felmérte, és igérte, hogy küldi az árajánlatot.

Vártam, vártam, vártam...

Többször hitegetett, (én bolond kb. 2 hónapot vártam rá), végül írt egy semmit nem részletező, hasraütés-szerű összeget, amitől padlót fogtam.

No gondoltam keresek másikat, mert drága is volt, meg sosem válaszolt, ha kerestem, ez nem jó ómen.

A másik is kijött, felmérte, aztán még az árajánlat elküldése előtt írt, hogy majd csak egy fél évvel később tudja elvállalni, mint amit beszéltünk, mert jött nagy megrendelése.

Itt aztán lemondtam róluk, elegem volt.

(Annál is inkább mert nekem meghatározott időre kész kellett, hogy legyen, az állami támogatás igénybevétele miatt, míg a lányom be nem tölti a 25.-öt.)

Elkezdtem a jószakin keresni. Volt egy gipszkartonos, akinek eleve úgy szólt a hirdetése, hogy minden más munkára is tud szakembert ajánlani/hozni. No vele vettem fel a kapcsolatot, és úgy is volt, ahogy mondta. Egyedül az asztalost kerestem én, mindenki mást: villanyszerelőt, vízszerelőt, festő-burkolót ő ajánlott.

Azt gondoltam, hogy talán jobb lesz így, hogy jobban fognak tudni együtt dolgozni, ha ismerik egymást.

Végül a legnagyobb haszna az volt az egésznek, hogy mind egyéni vállalkozó volt, és igy nem kellett áfát fizetnem, ami azért jelentős összeg lett volna.

(De egyébként a generálkivitelező árajánlata nem csak az áfával volt magasabb, nagyon el volt szállva.)

Szóval én így minden tekintetben jobban jártam így.

Ez az én tapasztalatom, hogy hiába hirdetik úgy magukat a generálkivitelezők, hogy felújítják a lakásodat A-Z-ig, még arra sem jönnek, nemhogy egy kisebbre, mert a jóval "komolyabb" megrendeléseket úgyis előnyben részesítik.

2022. jún. 17. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!