Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Téglafalba lyukfúrás csempézet...

Téglafalba lyukfúrás csempézett felületen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Adott egy szigetelt tégla ház, amiben van egy jó állapotú fürdőszoba. Viszont nincs benne semmilyen szellőző lehetőség.

Ide szeretnék egy elektromos elszívó ventilátort beszereltetni.

Az lenne a kérdésem:

- a szükséges csőhöz való lyukat át tudják-e fúrni a téglafalon, úgy, hogy a falon lévő csempe, illetve a homlokzaton lévő hőszigetelés és vakolat nem fog megsérülni (vagy csak annyira, hogy a ventilátor felfekvő felülete el fogja takarni?

- egy 100 mm-es cső beszereléséhez mekkora lyukat szoktak fúrni, és a csövet hogyan szokták belerögzíteni a lyukba?

2022. jún. 4. 02:56
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Úgy, hogy fixálják a fúrót. Az onnan nem tud csuszkálni sehova. A technológia megvan vagy 25-30 éve biztos.

Gránitot ugyan így fúrják, ugyan ilyennel, az jóval keményebb, és nem csuszkál, egy rendszer ami fix. Nem kézből fúrják.

2022. jún. 4. 17:50
 12/13 anonim ***** válasza:
52%
Fura lenne, ha 50-70 cm falat kézből fúrnál magfúróval, tartani sem tudnád, egyenes sem lenne.
2022. jún. 4. 17:52
 13/13 Hintalow ***** válasza:

A fürdőszobában ugy fúrtam fel a tükröt meg egyebeket, hogy betonfal ès azon kèt rèteg csempe volt, mivel az előző lakók simán rácsempèztek az origire 😅 nekem meg sds száras fúrókalapácsom volt 😁

Persze normál fúróüzemmódban toltam, nagyon kis fordulatszámon, ès figyelni a por színét, abból lehet tudni, hogy hol jársz. (Nekem ráadásul egy idő után ütvefúrnom is kellett, amikor elèrtem a betonhoz)

Szóval megoldható a dolog 🙂

2022. jún. 8. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!