Elektromos 5 literes nyitott rendszerű vízmelegítő mennyire alkalmas mosogatáshoz?
Lényeg, hogy az átfolyós melegítő az olvasottak alapján nem jó ötlet, illetve 10 A-es bizti van, el sem bírná. Most kis 5 literest néztem. (1500 W, helyhiány miatt.) Nem lakóház, csak mosogatni, kezetmosni kell, és azt is csak nagyon ritkán, nyáron 2-3 hetente, télen abszolút nincs használva.
Hajdú Aquastic 5 néztem. De nem tudom, hogy ezzel el lehet mosni 10-12 terítéket? Az asszony 80 literes bojlert akar felrakatni, de ezt előtte nap be kéne kapcsolni, ami nem megoldható.
Szerinted 5L-el el lehet mosogatni 10-12 terítéket? Mert ebben az esetben keresse fel kezelőorvosát gyógyszerésztét.
A 80L-es bojelerre ugyanez, csak kedves nejed irányában.
El lehet mosogatni 5l vízben is. Miért is?
A víz hőfokától is függ, ha forróbra van állítva, akkor elég kevesebb meleg vizet engedni és több hideget, lassabban fogy el a meleg a tartályból.
Ha limitáltak a lehetőségek, akkor még szóbajöhet az, hogy elsőnek hideg vízben átmosod az edényeket, lemosva róluk a darabos könnyen lemosható szennyeződéseket. Utána álló meleg mosogatószeres vízben a nehezebben lejövő szennyeződésket, végül hideg vízben öblíted.
Ez nyilván kényelmetlenebb mint folyó vízben, de ha a körülmények is zordabbak kissé, akkor kompromisszumot kell kötni.
Egyes, ez lenne az egyetlen nosogatási lehetőség.
Kettes, 5 liter 90 fokos víz 10 liter 50 fokost eredményez...
5 liter vizet 10-ről 50 fokra fűteni durván 0,25 kW. 1500 wattos a melegítő, 250 watt 5 litert felmelegíteni, tehát 10 perc alatt melegíti fel. Akkor ha egy 10 literest betuszkolok, azzal már kényelmesen el lehet boldogulni. Ugye?
Az 5 literessel is el tudsz mosogatni bármennyit, annyi a titka, hogy nem állandó folyóvízben kell.
Áztatás, mosogatás, hidegvizes öblítés. Ha van kétmedencés mosogatód, az a legjobb, de egy tálcára is félre tudsz pakolni.
Mire végzel egy körrel, újra van melegvíz.
A 10 literes már mindenre elég, mi abból szoktunk zuhanyozni 3-4 ember egymás után. Ilyenkor ugye folyamatosan fűt is, ha nem szaunázol meg maszturbálsz a zuhany alatt, akkor elég.
6# egyetértek.
Ja, és mosogatószert is használ az ember. Pláne pár alkalom, tudod ki venni 80, de még 50 literes bojlert sem.
És az 5l ből is van nagyobb ha annyira akarod.
Lassabban, de menni fog.
A 6 ossal értek egyet.Ha nem lenne elég ennyi víz,gyorsan útána melegít.
Évekig ekkora volt a mosogató felett.
#5: jó, akkor van 10 liter melegvized. (ha egyáltalán lehetséges a 90 fokra melegítés ilyen kis kütyüvel)
SEjtem, hogy a feleséged micsodájával vered a csalánt - ő fog mosogatni, neki kell a trutymákos vízben turkálni... Mert ugye ennyi vízzel folyóvizes mosogatás lehetetlen.
Ha veszel egy 10 literest, még mindig csak 20 liter 40-50 fokos vized lesz. A fent leírt 10 terítékre ez még mindig nudli.
Vegyetek egy kis mosogatógépet, és akkor a probléma megoldva.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!