Mennyire jönne ki most egy teljes felújítás egy 50nm panellakáson?
BP külvárosában van a lakás, 50nm és teljes felújításra lenne szükség.
Ajtók (beltéri is) radiátorok, ablakok, burkolás, stb mindenre szükség lenne. Jelenleg mondhatjuk úgy , h csak a falak vannak. A bontás megtörtént már.
Ha eladásra megy és semmihez sem értesz, akkor is vagy ötmillió.
Ha igényesebben csináltatod, iparosokkal és saját részre, akkor kb. a duplája lehet.
Nekem nagyjából ekkora van.
Eddig tartok 5+ milliónál.
Sok mindent csináltattam, de festő, burkoló, gépész ismerős, bizonyos dolgok ÁFÁ-ját le tudtam írni.
Ablak, redőny, ajtók cseréje. padlókiegyenlítés, burkolás, tapéta levakarás újra glettelés, festés. Anyagot én vettem hozzá.
A belső ajtók bár szépek, de azért nem is magas minőségűek, bejárati ajtóm az bika, ablakok meg 2 rétegű üveg és kalap szar beépítés. Utólag biztos, hogy igényesebb ablakot néznék és 3 rétegűt, csak sokkal többe kerülne.
Át kellett vezetékezni, csövezni. Padlóburkolatot magunknak raktuk le, zuhanyzó egy jó minőségű, mi raktuk össze. Szaniterek elég drágák.
Ha nem magamnak csináltam volna, és nem hajt az idő, akkor ebből talán 1-1,5 milliót tudtam volna spórolni. Mivel közben albérlet ketyegett így inkább kifizettem a lakásra mert többet spóroltam vele így.
Nincsen még radiátorom, konyhabútor, sem beépített bútorok. Szerintem még 2 milliót rá fogok locsolni mire elkészül ez összesen 7 millió.
De összességében tényleg az számít, mire csinálja az ember. Eladásra, bérlésre nem ülnék bele annyit mint magamnak. És ha tényleg magas igényszintre akarnám akkor 8-10 millió.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!