Villanykapcsoló esetében a hozzá tartozó falikábelt vezethetem a fal másik oldalán?
Nyugodtan vezessed a kész horonyban, azután egy átfúrással felteszed a túloldalon.
Ha meg valaki belefúr egy vezetékbe, az legyen majd az ő gondja
Legalább megtanulja, hogy ha már egy képfeltevéshez is hülye, akkor hívjon egy szakembert, aki műszerrel megállapítja, hogy van-e vezeték a vakolat alatt.
Persze.
A 6 cm falban akkor is elfúrhatna a vezetéket, ha a másik oldalról van bemarva.
Ha te csinálod a villanyszerelést, akkor te vagy a felelős a később a szabványok be nem tartása miatt bekövetkező balesetek miatt is.
Innentől te döntöd el, mit vállalsz.
Én is saját magam csináltam a villanyszerelést, majd kértem egy érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálatot, ami 25e Ft volt.
Nem értetted meg a lényeget.
Ha a szabványok betartásával készült vezetékezést átvette és ellenjegyezte egy érintésvédelmi cég, akkor abban biztos lehetsz, hogy rendesen meg is van csinálva. Ha csak odaraksz egy vezetéket, mert a régi is ott volt és nincs kedved máshova vésni, miközben pontosan tudod, hogy ott átfúrhatják később, akkor szabályt szegsz. Nem csak az érintésvédelmi, hanem a józan ész szabályát is.
Egyébként a jól végzett munka velejárója a villamos vezetékezés tervrajza, ami pontosan megmutatja a futó vezetékek és szerelvények helyét.
tegnap 18:21-es, én tegnap 19:16-os vagyok!
őő.. az mikor volt? mert ma már tuti több lenne lényegesen
és gondolom csak konnektor-villanykapcsolók cseréje volt? vagy kábelhúzás is? esetleg kismegszakítókhoz is hozzá lett nyúlva-bővítve?
mert itt is tervben van a dolog, nem tudom, hogy mit csináljak magam, mit mással, meg mennyire tudok beszerezni esetleg olcsóbban alapanyagot, bár ki minden nap ezzel foglalkozik és nagy tételben tolja, az bizonyára olcsóbban... bár a munkadíj az egyik lényeg
ui.: terveztem és kiviteleztem is ilyeneket irodaházakban is, ahol régen melóztam, csak nem az én aláírásommal mentek ki a tervek, felülvizsgálatok, stb... mert papírom az nincs róla (de villamosmérnökire jártam, csak nem fejeztem be, meg ilyenek)
előző vagyok
de az tuti biztos, hogy akárhogy is lesz, nem két fillér...
ezért is még nem volt hozzá "kedvem" :D
na meg nagyobb meló, meg esetleg össze lehetne kapcsolni egyéb lakásfelújítással is.... aminek szintén ideje lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!