Hogy kell felújítani?
Meg kell nézni, mi az amit fel kell újítani. Ha a lista hosszú, állítsatok fel sürgősségi sorrendet.
Nézzétek meg, mi az amit ti is meg tudtok csinálni. Amihez nem nagyon muszáj ne hívjatok szakembert. (Eddig egy kivétellel nagyon megjártam)
Általában fentről lefelé szokás felújítani.
Ha szar a tető, beázik vagy közel van ahhoz az állapothoz, hogy egy nagyobb vihar elintézné akkor azzal kell kezdeni.
A tetőt max a melléképületen cserélnénk, mert az beázik, de nem tudom, hogy javítható-e vagy teljesen cserés. Ezt ki tudja nekem megmondani?
Kerítést kellene cserélni, illetve eléggé pereg a külső vakolat és modernizálni szeretnénk a lábazatot is. Ezzel ki foglalkozik?
Mi nem értünk semmihez sajnos. Férjem apuka nélkül nőtt fel, nem volt kitől tanulnia, illetve ideje sincs munka mellett, én pedig pár hét múlva szülök, segíteni sem fogok tudni.
Ezek után még apróságok lennének. Hintaágyat rozsdamarózni, festeni, ablakokat lecsiszolni, festeni stb. De erre sincs időnk, ki vállal el ilyeneket?
Illetve szeretnénk fedett kocsibeállót is, betonalap, tartóoszlopok és pl zsindelytető. Ehhez sem tudom kit kellene hívnom.
Előre is köszönöm a segítséget!
Tetőhöz, kocsibeállóhoz, ácsot kell hívni, de a kocsibeálló betonozásához vagy térkövezéséhez kőművest. Vakoláshoz, lábazathoz, kőművest, ha a kerítéshez kell betonozni, ahhoz is kőművest, kerítéselemekhez meg amiből lesz, ha fémből lesz, akkor lakatos, ha fából, akkor asztalos. Ha drótkerítésről van szó, akkor olyat, aki annak építésével foglalkozik, keress a google-ben. Ablakokat csiszolni, festeni, hintaágyat rozsdamarni majd festeni, na arra embert nem találsz az országban! Ilyennel, ennyi munka mellett nem foglalkozik senki sem! Lehet próbálkozni egy falu/városbélivel, közelivel, kérdezősködni idősebb szomszédok körében, hogy ki az, aki náluk megcsinál ezt-azt. Nehogy félreérts, de férjed megnézi youtube-on hogy kell és nekiáll. Hétvége azért van? Hintaágyat lefesteni egy gyerek is letud, 6 évesen festettem először (pont hintaágyat), nagybátyám adott egy ecsetet, itt a festék, belemártod, kened, aztán elment le "szűrni" a pincébe. :)
Ha pár hét múlva szülsz, akkor az ilyen munkát lehet halasztani kell egy kicsit, bár az a gyerek, aki zajban van az első pár hónapban, az utána nem ébred fel minden neszre, de Te totál leleszel a gyerekkel foglalva, úgyhogy ha nem találtok a kis munkára senkit sem, akkor a férjednek neki kell ülni youtube-on eltanulni az ilyen piszlicsáré dolgokat megcsinálni, mert erre égen-földön nincs ember, aki megcsinálja. Nem akarom kritizálni, mert nem ismerjük egymást, ha meg ismernénk úgy pláne nem mernék bunkóskodni, de a legegyszerűbb feltenni a kezed és azt mondani én ehhez nem értek (ha ismernénk egymást még ennyit sem mernék mondani), remélem nem veszed sértésnek.
Hogy nagyobb melóhoz hívtok szakembert az tök érthető, nem is szabad nulla érzékkel nekiállni, mert abból csak baj lesz. Ép.iparban melózok, a covidos semmittevő időszakban láttam mit művelnek otthon a tanárok, hát húúúú... elképesztő! Önbizalom az van, hisz szakmai követelmény, nekiugranak burkolni meg glettelni meg ilyenek, aztán én meg fogjam vissza a röhögést mikor a házba belépek.
Mit kell felújítani? Nyílàszàróhoz ablakost kell hívni, ha a fal pereg kőművest, ha a festék szar festő kell, ha a burkolat elavult hívj burkolót (én pont az vagyok, és számlaképes is, szóval tudom ajánlani magam 😂).
Kerítéshez hívhatsz olyat aki a kerttel foglalkozik, meg a facuccokhoz asztalost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!