Krómozott hollandit mivel és milyen módon lehet meghúzni, meglazítani?
Tusoló/kádtöltő csaptelepet cserelnék. Van mindenfajta méretű vulláskulcsom, vízvezeték (svéd)fogó, állíthat francia "T" kulcs, stb. De nem merem a magasfényű krómozott hollandit megfeszeteni fém eszközzel. Milyen technologiával és szerszámmal lehet biztonságosan a hollandit meghúzni vagy kilazítani hogy a krómozás ne sérüljön?
Elég drága csaptelepek, csúnyán nézne ki egy megsérült krómozás. Maga a csere nem okozna gombot, ennél bonyolultabb dolgokat is megcsináltam. De a krómozás "teherbírásáról" nincsenek gyakorlati ismereteim.
Szigetelő szalag nem jó.
Szét fog szakadni, gyűrődni.
"Elég drága csaptelepek, csúnyán nézne ki egy megsérült krómozás"
Én a GROHE csapokhoz kaptam egy olyan műanyag betétet, amit a fogó pofájára lehetett illeszteni, és így nem sértette meg a fogó a krómozást. Egy motorolajos flakonból tudsz vágni egy csíkot, kb az az állag-keménység volt, és egy vízpumpa fogóval megoldhatod a problémát. Szigszalag, rongy felejtős, a fogó pofájának recéje átmegy rajta.
A szerelvényező fogó célszerszám, szakik tartják, ha veszel egyet, vagy hívsz akinek van, mindegyik húzós lesz anyagilag, de vannak több százezres csaptelepek is, akinek ilyen van, az nem szokta sajnálni azt a pár ezret amit egy szakember elkér egy ilyen akcióért.
Nem recés állítható fogóm van. Recéssel meg sem próbálom. Eredetileg én is arra gondoltam hogy valami vékony,de keményebb múanyagot teszek a fogó és hollandi közé. Majd jól rászorítom ahogy csak bírom a fogót, hogy minnél nagyobb felületen feküdjön föl a hollandi lapjaira, és esélye se legyen csak a hollandi sarkain feszülni. Egyébként a műanyag helyett az alu csík is eszmbe jutott, ami nyilván sokkal puhább mint a króm.
De valszeg először a leszerelendő csaptelepen fogok majd kicsit kisérletezni... :D
Na kicsit túlizgultam a króm kérdést.
A régit egy állítható franciakulccsal levettem, mindenfajta "védelem+... pedig aztán neki is kellett feszülni. Semmi baja nem lett a krómnak.
Az újnál azért a hollandit 2 rétegne körbetekertem szigszalaggal. A kulcsot jól meghúztam hogy teljes lapjával erősen és stabilan feküdjön fel a hollandin. És érzéssel meghúztam. Még a szigszalagon sem láttam semmi nyomát a szerszának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!