Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Krómozott hollandit mivel és...

Krómozott hollandit mivel és milyen módon lehet meghúzni, meglazítani?

Figyelt kérdés

Tusoló/kádtöltő csaptelepet cserelnék. Van mindenfajta méretű vulláskulcsom, vízvezeték (svéd)fogó, állíthat francia "T" kulcs, stb. De nem merem a magasfényű krómozott hollandit megfeszeteni fém eszközzel. Milyen technologiával és szerszámmal lehet biztonságosan a hollandit meghúzni vagy kilazítani hogy a krómozás ne sérüljön?

Elég drága csaptelepek, csúnyán nézne ki egy megsérült krómozás. Maga a csere nem okozna gombot, ennél bonyolultabb dolgokat is megcsináltam. De a krómozás "teherbírásáról" nincsenek gyakorlati ismereteim.

2022. máj. 6. 20:46
 1/9 anonim ***** válasza:
78%
Pl. rátekersz szigszalagot, majd utána leszeded.
2022. máj. 6. 20:54
 2/9 anonim ***** válasza:
88%

Szigetelő szalag nem jó.

Szét fog szakadni, gyűrődni.

2022. máj. 6. 20:56
 3/9 anonim ***** válasza:
78%
Szerelvényező fogó. Erre való.
2022. máj. 6. 21:13
 4/9 anonim ***** válasza:
79%
Ronggyal körbetekerem, utána ráfogok vízpumpafogóval. Ennyi. Vagy megfelelő méretű villáskulcs, nem igen okoz sérülést, esetleg 1 réteg szigszalag alá.
2022. máj. 6. 21:14
 5/9 anonim ***** válasza:
54%

"Elég drága csaptelepek, csúnyán nézne ki egy megsérült krómozás"

Én a GROHE csapokhoz kaptam egy olyan műanyag betétet, amit a fogó pofájára lehetett illeszteni, és így nem sértette meg a fogó a krómozást. Egy motorolajos flakonból tudsz vágni egy csíkot, kb az az állag-keménység volt, és egy vízpumpa fogóval megoldhatod a problémát. Szigszalag, rongy felejtős, a fogó pofájának recéje átmegy rajta.

A szerelvényező fogó célszerszám, szakik tartják, ha veszel egyet, vagy hívsz akinek van, mindegyik húzós lesz anyagilag, de vannak több százezres csaptelepek is, akinek ilyen van, az nem szokta sajnálni azt a pár ezret amit egy szakember elkér egy ilyen akcióért.

2022. máj. 7. 08:04
 6/9 anonim ***** válasza:
54%
5# nekem még nem ment át a rongyon, függ a vastagságtól, onnan csak szorít.
2022. máj. 7. 09:23
 7/9 anonim ***** válasza:
54%
A csaptelep csomagolása tartalmaz ilyen felfújt műanyag polifóm csomagoló anyagot is. Azt ráteszed és azzal együtt húzod meg a vízpumpa fogóval a 32-es anyát,és nem lesz rajta karc. Én így csinálom 10 éve
2022. máj. 7. 10:45
 8/9 A kérdező kommentje:

Nem recés állítható fogóm van. Recéssel meg sem próbálom. Eredetileg én is arra gondoltam hogy valami vékony,de keményebb múanyagot teszek a fogó és hollandi közé. Majd jól rászorítom ahogy csak bírom a fogót, hogy minnél nagyobb felületen feküdjön föl a hollandi lapjaira, és esélye se legyen csak a hollandi sarkain feszülni. Egyébként a műanyag helyett az alu csík is eszmbe jutott, ami nyilván sokkal puhább mint a króm.

De valszeg először a leszerelendő csaptelepen fogok majd kicsit kisérletezni... :D

2022. máj. 7. 11:41
 9/9 A kérdező kommentje:

Na kicsit túlizgultam a króm kérdést.

A régit egy állítható franciakulccsal levettem, mindenfajta "védelem+... pedig aztán neki is kellett feszülni. Semmi baja nem lett a krómnak.

Az újnál azért a hollandit 2 rétegne körbetekertem szigszalaggal. A kulcsot jól meghúztam hogy teljes lapjával erősen és stabilan feküdjön fel a hollandin. És érzéssel meghúztam. Még a szigszalagon sem láttam semmi nyomát a szerszának.

2022. máj. 12. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!