Befőttes üveg tetejét hogy szoktátok meglazítani?
Úgy értve, hogy a tető se sérüljön, mert jövőre is kell még az.
Azon kívül, hogy nagy barom erővel nekiugrani.
Mivel nagy esélyel a vákum miatt szorult rá.
Egy kanál szárát ,vagy villa szárát stb. a tetö es a üveg közé illesztve, kicsit befeszitve levegőt engedsz bele.
"Befőttes üveg nyitó műanyag 2 betétes
- 63 mm, 82 mm, 89 mm és 100 mm-es befőttes üveg tető nyitására, zárására alkalmas
- Befőzéskor szoros zárást biztosíthatunk, lekvár, jam , befőtt, savanyúság, zöldségek eltevésekor"
Ezt gondoltam a linkben.
Köszönöm a válaszokat.
Ilyen műanyag bontóm van, de az a gond vele, hogy a kör két végpontjánál (a nyelek tövében) benyomja a tető szélét, és ott a felső oldal már nem zár.
Viszont lehet, hogy ebben a betét úgy fordítható, hogy ne deformálódjon a fedő. Majd valami műanyagos boltban megnézem konkrétan, köszönöm.
Mostanában egy bizonyos kést használunk a vákuum megszüntetésére, aminek olyan a formája, hogy odafigyelve nem okoz kárt, de hát nem csak én bontok befőttet, lekvárt és leveszöldséget.
Évente legalább 200 üveggel van elrakva, azért nem lenne olyan olcsó mindre új tetőt venni. De nem is a tető ára a fő probléma, hanem ha nem vesszük észre a rossz tetőt rácsavaráskor, akkor megromlik egy üveg cucc. Ez elő szokott fordulni, ezért is írtam ki a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!