Nagyjából mennyibe kerül egy lakásnyi redőny elkészítése, felszerelése mostanában?
1 nagyobb konyhai ablak (kétszárnyú), 1 normál fürdőszobai ablak, 2 nagyobb ablak a hálóban (2 kétszárnyú egyben), egy nagyobb a nappaliban (3 szimpla ablak egyben és egy ajtó).
Nagyságrendekre lennék kiváncsi, hogy milyen árat fognak nagyjából, mire készüljünk.
Vagy hagyományos műanyag, fehér manuális lesz, vagy ez csak motoros verzióban.
Pár hónap és bedől a gazdaság. Az építkezések 100adukra esnek vissza.
Lehetséges, h a csok stb is szünetelni fog.
Akkor a sok büdös munkás örülni fog ha egy kinti wc-t renoválhat.
Mind1. Majd meglátjuk év végére.
A legnagyobb különbség a műanyag és az alu redőny között van - utóbbi nagyjából kétszeres árat jelent, cserébe sokkal tartósabb és kulturáltabb megjelenésű is.
A második árnövelő tényező a motorizálás, ebből is van többféle (alap, akadályérzékelős és okosítható (WiFis) verzió is.
Én azt javaslom, hogy a redőnyléceken ne spórolj, mindenképpen aluminium legyen! A műanyag redőny egyrészt igénytelen megjelenésű, másrészt ha sokat süti a nap, elvetemedik, "hasa" lesz és előbb-utóbb cserélni kell.
A motorizálás drága de hasznos dolog, főleg ha nagy és széles (tehát nehéz) redőnyt mozgat, ami a gurtnit előbb-utóbb elszakítaná. Viszont ezt bármikor utólag is be lehet szerelni, így nem kell egyől milliós összeget fizetni.
Viszont a chip-hiány és az alapanyagok drámai áremelkedése miatt ha mos belefér, érdemes megcsináltatni, mert télen és nyáron is szuper dolog!
(Sötétítő függönnyel össze sem lehet hasonlítani, a redőny ugyanis külső árnyékoló, ami megakadályozza, hogy a meleg bejusson az ablakon. Ég és föld a különbség).
Már megcsináltattuk. Műanyag lett, alu nem fért bele a keretbe és szerintem dizájn szempontjából se illet volna oda (alapból jobban néz ki egy hozzá illő ingatlanon, de egy társasházban szerintem túlzás lett volna, főleg, hogy másnak is műanyag van).
Elgondolkodtunk, hogy motoros legyen, de az 2 millió lett volna, így maradt 500e-ért a sima műanyag.
14: hát sajnos az sem olcsóbb. Hozzánk kijött a redőnyös, megkérdezte, hogy nem szeretnénk-e kitekerheő napellenzőt is. 4x2 méteres kellene, a kézzel (kurblival) tekerős lett volna 400 ezer. Végül nem kértük, mivel úgysem lenne sokat nyitva a szél miatt.
Innen nézve ugyanerre az abakra a 600 ezres motoros alu redőny nem is sok...
500 k? Hány négyzetméter ablakra?
Én most kaptam ajánlatot 12 nm-re 290-ert (műanyag), de sokallom. Ebben nincs benne a szúnyogháló ára
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!