Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » 45 nm lakás festése kb mennyib...

45 nm lakás festése kb mennyibe kerül?

Figyelt kérdés

Debrecenben vettem egy lakást és tudni szeretném kb mire számíthatok. 4 helyiség: nappali konyha, kis elöszoba, fürdő, hálószoba.

Pluszba szeretnék kérni tőlük a fürdő csempefestését, is egyenlőre nem tudom felújítani.

Milyen árral kalkuláljak kb?

2022. ápr. 26. 07:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
38%
Ezt szeretem az aljanépben. Szórakoztatók. Kérdeznek egy sokösszetevős árat, majd elkezdik egymást lepontozgatni a nemtetsző összegek miatt.
2022. ápr. 26. 11:06
 12/19 anonim ***** válasza:
75%

#6: Nem 400 ezer anyaggal és munkadíjjal együtt, csak olcsóbb, ha az anyagot magának veszi az ember. Nekünk a festő x-ért akarta hozni az anyagot, mondtuk, hogy megoldjuk magunknak és kb 10%-ot spóroltunk rajta.

"Festeni ki tudsz akar egyedül is, nem nagy dolog."

Aha, mi is azt hittük, mikor beköltöztünk. Aztán mikor a falról tapéta szerűen jött le a régi festék és nem akart megállni a glett, akkor sírtuk el magunkat és hívtunk mestert.

Persze, a festék reklámban olyan egyszerűnek tűnik. Vadiúj lakásban friss falaknál az is. De egy 50 éves panellakásban biztosan nem!

#9: Ne nevettes... 300 ezer 10 négyzetméterért? Nekünk tavaly a burkolás és a festés együtt került ennyibe 36 nm-re. Ha neked ennyibe került a 10nm, akkor át lettél verve barátom!

2022. ápr. 26. 11:14
 13/19 anonim ***** válasza:

Falfelületet számolj először is.

Néhány festőnek van körülbelüli ár az oldalán, abból ki tudsz indulni.

Nálunk 36 négyzetméter alapterületű lakásra (a falfelületre már nem emlékszem, kis belmagasság van) kb 200ezret mondtak baráti kedvezményes áron. Plusz az anyag ugye.

Szerintem csináld meg magad, nem olyan nagy meló.

2022. ápr. 26. 11:23
 14/19 anonim ***** válasza:
#12 Akkor mutass számlát róla, mert ezt nem hiszem el. Személyes adatokat kitakarva természetesen. Önmagában az anyagköltség belekerül százezrekbe. Te ugye azt írod, hogy burkoltak is nálad. Akkor nálad a festő ingyen dolgozott?
2022. ápr. 26. 11:27
 15/19 anonim ***** válasza:

Miért kell elsírni magad? Le kell csiszolni és újraglettelni. Mi is ezt tettük.

2022. ápr. 26. 11:34
 16/19 anonim ***** válasza:
0%

"Akkor mutass számlát róla, mert ezt nem hiszem el."

Ki mondta, hogy kaptunk számlát? :D

"Önmagában az anyagköltség belekerül százezrekbe."

Persze, ha a legdrágább cuccokat veszed, akkor igen.

Két szoba (11+18nm) laminált padló+alátét+szegőléc 210 ezer. WC padlólap, csempe, ragasztó fuga 50 ezer (1,5 nm-es budi), festék és glett a két szobába + egy 9 nm-es előszobába 60 ezer. Össz anyagár 320 ezer.

"Te ugye azt írod, hogy burkoltak is nálad. Akkor nálad a festő ingyen dolgozott?"

A burkolást és a festést ugyanaz csinálta, összesen 300-ért

"Miért kell elsírni magad? Le kell csiszolni és újraglettelni. Mi is ezt tettük."

Kivéve, mikor 1cm glett van már a falon és nem áll meg rajta semmi. Azt csiszolhatod...

2022. ápr. 26. 11:51
 17/19 anonim ***** válasza:

Mint írtam, mi is ezt csináltuk. Egész lakásban csiszolás vakolatig, utána glettelés, stb. Mi is szörnyű állapotból újítottuk fel.

Továbbra se értem, miért kell emiatt sírni.

2022. ápr. 26. 12:00
 18/19 anonim ***** válasza:
63%
Mennyi a belmagasság? 250 cm? 450 cm?...
2022. ápr. 26. 13:12
 19/19 A kérdező kommentje:
Belmagasság 250 cm. Egy falnál beépített szekrény a hálóban végig. Nappaliban 3 nagyméretű ablak.
2022. ápr. 26. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!