Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Apróságok, amire hasznos...

Apróságok, amire hasznos gondolni felújítás előtt / közben?

Figyelt kérdés

Olyan tippeket szeretnék összegyűjteni, ami nem jár jelentős többlet költséggel/erőfeszítéssel, de utólag mégis praktikus és hasznos ha felújítás közben gondol rá az ember.

Pl. minél több konnektor kialakítása.

Egy 60 nm-es tégla/beton ház felújítása előtt állunk, magasföldszinten.

Alattunk pince.

Tervezünk elektromos padlófűtést illetve klímát berakatni.

2 szoba illetve egy 21nm amerikai konyha, pici fürdő káddal.

WC külön.

Mosó-szárítógép külön ajtó mögött lenne az előszobában, illetve egy kis háztartási eszköz tároló is az előszobából nyílna.

Köszi!

2022. ápr. 18. 17:53
 1/9 anonim ***** válasza:
88%
Ha nem szigeteled le a pince mennyezetét akkor a padlófűtésed, a pince mennyezetfűtése is lesz.
2022. ápr. 18. 22:13
 2/9 A kérdező kommentje:
Persze, ez egyértelmű, ennél sokkal kisebb dolgokra gondolok :D ami pont amiatt maradhat ki, mert “apróság”
2022. ápr. 18. 23:30
 3/9 mindentudó99 ***** válasza:
81%
Internet és antenna kábelek klíma kábel becsovezése a falba pl. Mosógépnek legyen lefolyó kiállás. Konyhában mindenhol legyen konnektor. Fürdőben is. Ha kell riasztó a kezelőpanek is kábelcsatorna a falba. Termosztátnak is habár az van kábel nélküli is. Klímának h tarifás óra. Megfelelő amper. Ilyenek.
2022. ápr. 18. 23:44
 4/9 anonim ***** válasza:
75%

Padlófűtésből véletlenül se a filmes padlófűtést válaszd, hanem a fűtőkábelest. A filmes egy rakat sz-r. Egyrészt ott röhög a lábad alatt a 230V-os csatlakozás, nincs földelése, kiöntesz valamit, életveszély, nem is értem hogy gondolta a gyártó! Másrészt a filmes megoldáshoz járó termosztát érzékelő (amit el kell helyezni a burkolat alá) tapasztalatom szerint pár év alatt tönkremegy, cserénél lehet bontani a burkolatot!

Konyhabútort meg kell tervezni villanyszerelés előtt, pontosan tudni kell milyen gépek hol lesznek, hová épülnek be a bútorba, nem elég az "itt valahol".

Más helyiségekben is a konnektorok számát, helyét úgy tudod jól előre látni, ha leülsz egy alaprajz elé és végiggondolod hogy szeretnéd berendezni a házat! Amit érdemes megtenni, hogy minden helyiségben akár a kapcsolók alá (40cm-re) egy konnektort kérni, takarítódugaljnak, de hát manapság sokan akkus porszívókat használnak.

Konkrétan a kérdésedre nem lehet válaszolni, honnan tudjuk nálad mi az, ami majd kimaradhat? Mert hogy egyébként lehet, hogy ami nekem nem hiányzik, az neked igen...

2022. ápr. 19. 08:34
 5/9 anonim ***** válasza:
81%

Az építőanyag sose legyen éppen kiszámolva! Mindig egy zsákkal több legyen mindenből, a csempe/járólapból is. Egyrészt minden megmaradt bontatlant vissza lehet vinni, másrészt ha 2 csempe hiányzik, és mondjuk egyedi is, marha nehéz pótolni.

Semmiből ne a legolcsóbbat válasszátok. Tudom, csábító, hogy egy noname csaptelep 5-6000 ft, a pl. Mofém meg 22 ezer, de hidd el, hosszú távon a minőségibb cucc a jó, anyámék ezen spóroltak, és a kínai csaptelep 3 hónap után szivárogni kezdett. Falat kellett bontani, mert először azt hitték, csőtörés, közben meg csak a csap egy sz*r.

2022. ápr. 19. 09:38
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi!!:)
2022. ápr. 21. 10:51
 7/9 anonim ***** válasza:
68%
Ha mérni kell, alakíts ki referencia pontokat, mindig ahhoz képest mérj. Én úgy jártam, hogy rövid volt a mérőszalagom, a konyhabútort egy darabig az egyik faltól mérve raktam fel, majd a másik faltól. A konyha 5 centivel nagyobb lett, mint a terven, most van a bútorok között pár centi rés.
2022. ápr. 22. 07:38
 8/9 anonim ***** válasza:
68%

A WC-ben legyen kézmosó. Minden kapcsolónál legyen megszakítatlan nulla és fázis is, ha később otthonautomatizálást szeretnél csinálni, nagyon praktikus. Most még drága, de meredeken zuhan az ára, és nekem nagyon bejött. A bútorokba is lehet értelme világítást tervezni.

A konyhába beterveztem a bútort, de a tervrajzon nem szerepelt a radiátor, egy szekrényajtó nem nyitható.

2022. ápr. 22. 07:41
 9/9 anonim válasza:

2 konnektor a szoba két végében, este praktikus, mikor keresztül mész a lakáson (egyazon csillárt kapcsolja).

Zuhanyzó padlója legyen minimális lejtésben a lefolyóhoz (sajnos ma Magyarországon ez nem egyértelmű).

Parketta (ha az lesz) alá szurkozás, hogy ne nyikorogjon. Falfestés normálisan aládolgozva, mert anélkül csúnya lesz.

2022. máj. 5. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!