Mennyire jelenthet problémát, ha a vízszintmérő szerint a csempézés kezdetéhez használt vezérléc nem teljesen egyenes?
Csempézéshez vettem egy megfelelő hosszúságú lécet a Praktikerben, ami a második csempesor kezdete lesz.
Kimértem a helyét, majd alátámasztottam úgy, hogy középen víszintben volt, de amikor megnéztem a két végén is, ott el van tolódva a vízszinttől kicsit.
Mekkora probléma ez, hogy a jelek szerint a léc nem teljesen egyenes? Nagyon feltűnő lesz ez az eltérés a csempézett falon? Vagy nincs teljesen egyenes léc úgysem, és ennyi belefér?
Nektek teljesen vízszintben szokott lenni a léc minden pontján, amikor csempéztek?
Az nagyon sok... Ha már alapból sz@rul kezded, ne várj jó eredményt.
Ha tökéletesen kezded, akkor lesz az eredmény elfogadható (mivel közben úgyis hibazol)
Nem bántásból de fenyőléccel csak a nagyon amatőrök szinteznek. Mivel nedves környezetben a fa vetemedik összevissza, márpedig ahol burkolnak ott megnő a levegő páratatalma, szóval ha még teljesen egyenes lenne a léced akkor is millimétereket képes emelgetni a (vagy éppen ejteni) a burkolaton még köt a ragasztó.
Használj fémet, pl, 1,5-2 méteres víz mértek megfelelően alátámasztva, de még egy 30x30-as zártszelvény is jobb választás a fenyőlécnél.
Vettem 1500-ért egy merev fém vezetősínt, és azzal jó.
A léc eleve csak azért jutott eszembe, mert láttam egy videót a neten csempézésről, és ott egy falécet szögelltek vezetősínnek a falra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!