Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mennyire jelenthet problémát,...

Mennyire jelenthet problémát, ha a vízszintmérő szerint a csempézés kezdetéhez használt vezérléc nem teljesen egyenes?

Figyelt kérdés

Csempézéshez vettem egy megfelelő hosszúságú lécet a Praktikerben, ami a második csempesor kezdete lesz.

Kimértem a helyét, majd alátámasztottam úgy, hogy középen víszintben volt, de amikor megnéztem a két végén is, ott el van tolódva a vízszinttől kicsit.

Mekkora probléma ez, hogy a jelek szerint a léc nem teljesen egyenes? Nagyon feltűnő lesz ez az eltérés a csempézett falon? Vagy nincs teljesen egyenes léc úgysem, és ennyi belefér?

Nektek teljesen vízszintben szokott lenni a léc minden pontján, amikor csempéztek?

2022. márc. 4. 10:11
 1/8 A kérdező kommentje:
Az eltérést úgy kell érteni, hogy a léc szélein a buborék széle a vízszintezőben pár milliméterre átlóg a a vonalon.
2022. márc. 4. 10:16
 2/8 anonim ***** válasza:

Az nagyon sok... Ha már alapból sz@rul kezded, ne várj jó eredményt.

Ha tökéletesen kezded, akkor lesz az eredmény elfogadható (mivel közben úgyis hibazol)

2022. márc. 4. 10:20
 3/8 A kérdező kommentje:
Jó, de akkor most gyalulgassam a deszkát, vagy mi? (nincs gyalum) Azt gondoltam , hogy egy gép által levágott deszka nagyjából egyenes lesz.
2022. márc. 4. 10:24
 4/8 anonim ***** válasza:
Milyen hosszú a léc és milyen hosszú a vízmértéked?
2022. márc. 4. 10:27
 5/8 A kérdező kommentje:
Léc 150, a vízmérték 40 centis, és az utóbbit rátettem különböző helyeken, hogy ott mennyire vízszintes. Középen jó, a széleken eltér a vízszinttől.
2022. márc. 4. 10:33
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem bántásból de fenyőléccel csak a nagyon amatőrök szinteznek. Mivel nedves környezetben a fa vetemedik összevissza, márpedig ahol burkolnak ott megnő a levegő páratatalma, szóval ha még teljesen egyenes lenne a léced akkor is millimétereket képes emelgetni a (vagy éppen ejteni) a burkolaton még köt a ragasztó.

Használj fémet, pl, 1,5-2 méteres víz mértek megfelelően alátámasztva, de még egy 30x30-as zártszelvény is jobb választás a fenyőlécnél.

2022. márc. 4. 10:35
 7/8 A kérdező kommentje:
Azért vettem falécet, mert az olcsóbb volt (1000 Ft a faléc, 5-6000 egy hasonló hosszú vízmérték), de ezek szerint hiba volt, és fémet kell venni.
2022. márc. 4. 10:39
 8/8 A kérdező kommentje:

Vettem 1500-ért egy merev fém vezetősínt, és azzal jó.

A léc eleve csak azért jutott eszembe, mert láttam egy videót a neten csempézésről, és ott egy falécet szögelltek vezetősínnek a falra.

2022. márc. 4. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!