Konyhát és étkezőt milyen magasságig érdemes csempéztetni?

Étkezőt nem szokás... olyan hentesbolt fíling lesz...
Konyhában a pult és a felső szekrények közötti részt.

Étkezőt nem kell és a konyhát sem feltétlen. A konyhában a pult fölé beépített panélt tesznek a falra.
Egyszerűbb a tisztítása mert sima felület, nincs fúga.
Kinek mi tetszik.

Változó, valaki bútorlapot rak valaki meg ragaszkodik ahhoz, hogy a pult feletti sáv csempézve legyen. Egyrészt a bútorlap ára is olyan szinten megemelkedett hogy agyrém és bár ez egy 2-2.5 méteres konyhabútornál még lazán vállalható bárkinek, de ha nagy konyháról van szó és a bútor 4-8 méteres, akkor azért már meggondolandó, másrészt meg csempével sokkal színesebbé tudod tenni az összképet.
Mindenesetre úgy, ahogy a többiek írják, konyhában csak a pult és a felső szekrény közötti szakaszt szokás burkolni. Étkezőt egyáltalán nem szokás. Ha a konyha-étkező egyben van, akkor esetleg azt a részt, ahol az étkezőasztal van, lehet tapétázni, így optikailag elválasztani a kettőt egymástól.

Nalunk sincs csempe a konyhaban, hanem panel van, de megmondom oszinten nekem igy nem tetszik, bar nem is en valasztottam, igy vettuk a hazat. Nem csunya, csak izles kerdese, nekem van egy hatarozott elkepzelesem, hogy milyen konyhat szeretnek majd, igy tuti, hogy az lekerul es csempe lesz helyette, de csak a pult es a konyhaszekreny kozott, mashova felesleges szerintem.
Tisztitani egyebkent nehez a mienket, mert ez egy magasfenyu lap, ritkan sikerul csikmentesse varazsolni es ugyebar a tisztasag is csak az elso fozesig tart, a legkisebb pára is meglatszodik rajta, hiaba van elszivo is. Ebbol a szempontbol nekem a csempe jobban bejott eddig, annak a tisztitasaval nem szenvedtem soha ennyit.

"Már nincs csempe a konyhában, vmi lapot ragasztanak fel a pult fölé" - ez így helytelen megfogalmazás, mert attól, hogy van már konyhába ilyen modern falidekor üveglap, még nem kötelező azt felrakni, ugyanúgy lehet továbbra is csempézni!
Amúgy igen, a csempét az alsó és felső szekrények közé szokták rakni. Viszont mi anno 6 éve a felújításnál ezzel nem törődtünk, először felcsempéztük a falat, és a végén a többi bútorral együtt került be a konyhaszekrény is, és így sem látszik különbség, a csempe teteje feljebb van, mint a felső szekrények alja, kis takarásban! Most megmértem, 150 cm magasságig van csempézve, kivéve ahol van egy áthidaló szekrényelem, ott a szükséglet miatt plusz mégegy sor csempe.
Étkezőt nem szoktak csempézni, csak festeni, még ha egyben van a konyhával, akkoris csak a konyhabútornál van csempe a falon! De hát mindenki saját ízlése, ha Neked így tetszik, kérdező... döntsd el, milyen magasságig mutat jól!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!