Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Konyhát és étkezőt milyen...

Konyhát és étkezőt milyen magasságig érdemes csempéztetni?

Figyelt kérdés
2022. febr. 13. 21:58
 1/9 anonim ***** válasza:
89%

Étkezőt nem szokás... olyan hentesbolt fíling lesz...

Konyhában a pult és a felső szekrények közötti részt.

2022. febr. 13. 22:01
 2/9 anonim ***** válasza:
78%

Étkezőt nem kell és a konyhát sem feltétlen. A konyhában a pult fölé beépített panélt tesznek a falra.

Egyszerűbb a tisztítása mert sima felület, nincs fúga.

Kinek mi tetszik.

2022. febr. 14. 06:59
 3/9 anonim ***** válasza:
71%
Már nincs csempe a konyhában, vmi lapot ragasztanak fel a pult fölé. Étkezőt meg csak simán festetném.
2022. febr. 14. 07:08
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Változó, valaki bútorlapot rak valaki meg ragaszkodik ahhoz, hogy a pult feletti sáv csempézve legyen. Egyrészt a bútorlap ára is olyan szinten megemelkedett hogy agyrém és bár ez egy 2-2.5 méteres konyhabútornál még lazán vállalható bárkinek, de ha nagy konyháról van szó és a bútor 4-8 méteres, akkor azért már meggondolandó, másrészt meg csempével sokkal színesebbé tudod tenni az összképet.

Mindenesetre úgy, ahogy a többiek írják, konyhában csak a pult és a felső szekrény közötti szakaszt szokás burkolni. Étkezőt egyáltalán nem szokás. Ha a konyha-étkező egyben van, akkor esetleg azt a részt, ahol az étkezőasztal van, lehet tapétázni, így optikailag elválasztani a kettőt egymástól.

2022. febr. 14. 07:37
 5/9 anonim ***** válasza:

Nalunk sincs csempe a konyhaban, hanem panel van, de megmondom oszinten nekem igy nem tetszik, bar nem is en valasztottam, igy vettuk a hazat. Nem csunya, csak izles kerdese, nekem van egy hatarozott elkepzelesem, hogy milyen konyhat szeretnek majd, igy tuti, hogy az lekerul es csempe lesz helyette, de csak a pult es a konyhaszekreny kozott, mashova felesleges szerintem.

Tisztitani egyebkent nehez a mienket, mert ez egy magasfenyu lap, ritkan sikerul csikmentesse varazsolni es ugyebar a tisztasag is csak az elso fozesig tart, a legkisebb pára is meglatszodik rajta, hiaba van elszivo is. Ebbol a szempontbol nekem a csempe jobban bejott eddig, annak a tisztitasaval nem szenvedtem soha ennyit.

2022. febr. 14. 13:51
 6/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szép csempét néztünk ki, a konyha rész L alakban csak a szekrények közt lesz csempézve (jelenleg teljesen csempés). Azzal nincs is gondom, de az étkező a konyha U száránál van, utána a nappali üvegablaka, ajtaja végig. Bár egy légtérben van, de ez az U alakú konyha-étkező mégis külön. Ezért szeretném az U rész 3. részét (itt nincs szekrény) valameddig felcsempézni. Mert bár ide emberfia be nem teszi a lábát cipőben, csak kicsit megtapogatják a falat, nekitolják a széket, stb. Két évente festetjük, a ház többi része meg 6 éve volt festve, még egyetlen folt nincs rajta. Emiatt gondoltam ezt az egy falat valameddig felcsempéztetni. Ha bejövünk a házba, nem látszik, mert a folyosó a nappalira merőleges, ez a konyha és étkező pedig balra van.
2022. febr. 14. 15:12
 7/9 anonim ***** válasza:
Nálam plafonig csempézték a panelben a konyhát, de hogy én hogy áldom érte a kis kacsóit annak, aki csinálta! Le lehet mosni és máris újra szép, nem kell félévente festeni, lehet normálisan takarítani így nincs olyan fura szag, mint másoknál!
2022. febr. 15. 10:12
 8/9 anonim ***** válasza:
58%

"Már nincs csempe a konyhában, vmi lapot ragasztanak fel a pult fölé" - ez így helytelen megfogalmazás, mert attól, hogy van már konyhába ilyen modern falidekor üveglap, még nem kötelező azt felrakni, ugyanúgy lehet továbbra is csempézni!

Amúgy igen, a csempét az alsó és felső szekrények közé szokták rakni. Viszont mi anno 6 éve a felújításnál ezzel nem törődtünk, először felcsempéztük a falat, és a végén a többi bútorral együtt került be a konyhaszekrény is, és így sem látszik különbség, a csempe teteje feljebb van, mint a felső szekrények alja, kis takarásban! Most megmértem, 150 cm magasságig van csempézve, kivéve ahol van egy áthidaló szekrényelem, ott a szükséglet miatt plusz mégegy sor csempe.

Étkezőt nem szoktak csempézni, csak festeni, még ha egyben van a konyhával, akkoris csak a konyhabútornál van csempe a falon! De hát mindenki saját ízlése, ha Neked így tetszik, kérdező... döntsd el, milyen magasságig mutat jól!

2022. febr. 15. 17:51
 9/9 A kérdező kommentje:
Ez a 150 centis megoldás lesz, valószínűleg. Ma vettük meg a csempét, szerintem gyönyörű. Nagyon szolíd és finom. Majd tavasszal lesz kész, akkor írok, milyen lett, illetve mennyire lesz szép (vagy csúnya) élőben. Köszönöm a válaszokat!
2022. febr. 15. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!