Milyen ledes fényforrást érdemes venni, ha nagyon világost szeretnék a szobámba? A tanulmányaim miatt sokat vagyok itt és a mostani led izzós semmit sem ér. Az íróasztal fölé érdemes külön venni valami fényforrást?

Ez 2600lm ami kb 10-15nm szobát jól meg kéne tudnia világítani, viszont 6000K nekem kiégetné a szemem, kinzókamrát leszámítva nem ajánlok ilyen hideg színt.
Ha jelenleg cserélhető izzós lámpád van akkor valószínüleg elég lenne abban izzót cserélni valami fényesebbre.

Kb. 20nm.
Felújítás lesz szóval ez a maradi izzós dolog ez mindenképp kimegy.

Izzó nem maradi, ha így gondolod akkor valószínüleg csak nem értesz hozzá. Sok modern lámpa megy cserélhető izzóval, és pont az a jó benne hogy fényerősséget és szinhőmérsékletet te döntöd el és szabod a szobára.
20nm szobára én 3000-5000lm fényerőt ajánlok attól függően hogy mennyire szereted világosan, szinhőmérséklet meg nagyon maximum 4000K de inkább 2700/3000.

az aldiban is lehet kapni E27-es menettel 800-1500 lm -ig LED forrásokat. Napfény jellegűt vegyél, a hidegkék a frászt hozza az emberre..
Először vegyél egy db 800 lm-es E27-est, aztán meglátod.
Amit linkeltél az irodai, vagy ipari.

"maradi izzós dolog "
"A tanulmányaim miatt "
Bőven van még mit tanulnod...

Nekem fontos a jó fény,mobilokat javítok otthon.
Jobbról~balról 1-1 ilyen világítja meg a munkaállomást.
Az egyik 2700k-s a másik 4500-s. Több,mint tökéletes. Az eredetileg tervezettnél 30 cm-rel távolabb kellett tenne,mert majdnem sok lett.
Még egy tanács... amelyik kezeddel írsz,arról legyen a magasabb színhőmérséklet,mert annál valahogy kevésbé zavarók az esetleges árnyékok.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!