Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mit nem érdemes kihagyni egy...

Mit nem érdemes kihagyni egy lakásfelújításból?

Figyelt kérdés

Lakásfelújítást tervezünk és ötleteket gyűjtök, hogy mik azok az ötletes újdonságok, modern megoldások, amiket semmiképpen ne hagyjunk ki, mert most nagyfelújításkor célszerű megcsinálni.

Amilyen ötleteket eddig kaptunk:

Fűtés- és vízcsövek cseréje és falba rejtése. Fűtőtestek modernre cserélése.

Villanyvezetékek cseréje (mert most alumínium van).

A villanyvezetékekkel együtt Cat6 internetkábel végigvezetése a falban minden szobába, hogy az is rejtve legyen és a falon tudjunk internet kivezetéseket létrehozni.

Festés helyett kész mintával rendelkező, mosható tapéták felrakása.

Okos fűtési rendszer, okos izzók.

Mit javasoltok még?

Köszönöm!

2022. febr. 13. 14:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
63%
Cementet és a meszet.
2022. febr. 13. 15:01
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy terveztek-e rövid vagy hosszútávon légkondit, esetleg napelemet. De, ha igen, akkor az áramhálózat felújításakor érdemes erre is gondolni.

Hasonlóan, ha még nincs mosogatógép, akkor érdemes lehet a víz és áram szerelésnél ennek a lehetőségét is kiépíteni.

2022. febr. 13. 15:14
 3/14 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Régen szokás volt kevés helyre konektort tenni. Most érdemes ezt is bővíteni nem csak a vezetékeket cserélni.
2022. febr. 13. 15:17
 4/14 anonim ***** válasza:
78%
Tapétát egy csíkban raknék max dísznek, de egy lakásban nem ajánlanám a teljes szoba kitapétázását. Ha elszaporodnak a csótanyok tapeta mögött jól érzik magukat és ott futkározhatnak mögötte.
2022. febr. 13. 16:27
 5/14 anonim ***** válasza:
35%

"internetkábel végigvezetése a falban minden szobába"

A wifi és a bluetooth korában ez eléggé feleslegesnek tűnik.

2022. febr. 13. 16:58
 6/14 A kérdező kommentje:

Koszonom az eddigi valaszokat!

Legkondi es mosogatogep van, ugyhogy ennek megfeleloen alakitjuk majd ki, persze. Tobb konnektor is lesz.

Napelemet szerintem panelba nem tudunk rakni vagy letezik ilyen? :O max az erkelyre egy par darabot, de az nagyon kevesnek tunik. Gondolom te inkabb kerteshazra gondolsz.

Az internetkabel nekem is elso gondolatra feleslegesnek tunt, de abban a szobaban, ahol asztali gep is van, ott jo lehet. A nappaliban marad a wifi, de akkor oda is jo, ha megy egy kabel, hogy tudjunk egy kulon routert tenni oda, ne a masik szobabol jojjon a wifi, mert ugy gyengebb esetleg. Nem? Igy is folosleges?

A csotanyra nem gondoltam, koszonom! Azert akartunk tapetat, mert a fal eleg gyenge minosegu vagy en nem is tudom. Akarhanyszor festeni akarjuk, mindig szakad le az osszes glett, borzalom nekiallni. Marpedig vagy mosni vagy festeni szeretnenk nehany evente, mert itt-ott koszos lesz. Etel froccsen, stb. A moshato falfestek nekem nem jott be, hiaba mostam, nem tortent semmi, csak a festeket vakartam le, ezert gondoltunk a minosegi tapetara. Mit javasolsz? Festessunk minden alkalommal festovel, aki glettel meg minden? Kb 2-3 evente szoktuk.

2022. febr. 13. 18:12
 7/14 anonim ***** válasza:
90%

"ötletes újdonságok, modern megoldások"

Mondjuk amiket felsoroltál azok a tök alap dolgok.

2022. febr. 13. 20:07
 8/14 anonim ***** válasza:
92%
Ilyen mértékü felujitásnál érdemes lehet padlófütést kialakitani.
2022. febr. 13. 20:10
 9/14 anonim ***** válasza:
92%

Amiket felsoroltál az alap, kell.

Konnektorból sokkal több kell, mint régen.

Klímára, villanytűzhelyre is gondoljatok a villamos felújításnál.

Ami nekem nagyon bejött az a rejtett LED szalagos világítás, visszafogott, nem vakít, de jó nagy fénye van.

A festés helyett biztos nem raknék tapérát, de ez inkább ízlés kérdése.

A laminált padlók alatt mm-re ki kell egyenlíteni az aljzatot, különben hamar szétmegy.

2022. febr. 13. 20:13
 10/14 anonim ***** válasza:

Amúgy ha panelra gondolunk, akkor kérdés, mi a keret.

Ha lenne végtelen pénzem az alábbiakat csinálnám:

Hangszigetelés. Tennék álmennyezetet, abba menne világtás is. Falakra is raknék valami kis helyigényű előtétet, ami hangszigetel. Nyilván csodák nincsenek, de azért csak lehet növelni a komfort érzetet. Cserébe persze beáldoz az ember némi életteret.

Amit megcsinálnék, a WC hátfal mögött kicseréltetném a komplett gépészetet, aztán elfalaznám szerelőnyílással az egészet. Akkor nem jön be se csótány, se semmi. Modern épületeknél is tűzgátlóan le van zárva az egész.

Gépészetnél raknék be hangcsillapítókat + visszacsapó szelepeket, akkor nincs akkora átjövő zaj és a szagok sem jönnek be.

Hő és hangszigetelés szempontjából amire sokat elköltenék azok a nyílászárók. Ajtó, ablak, 3 rétegű üveg, minőségi beépítéssel. Csendszoba nyilván nem lenne, de azért sokat dob mind a hőérzeten, mind a zajok szempontjából.

2022. febr. 13. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!