A 2021-es lakásfelújítási tamogatásnak milyen buktatói lehetnek? érdemes belevágni vagy inkább saját szakállra, támogatás nélkül jár jobban az ember?
A vállalkozási szerződés mintája fent van a Kincstár honlapján, ha azt töltöd ki minden vállalkozóval, akitől munkadíjról szóló számlát kapsz, azzal nem lehet gond.
A számla az számla, annak mindenképpen meg kell felelni a követelményeknek, de aki számlát állít ki, az elvileg ezzel tisztában kell hogy legyen.
Abba pedig nemigen köthet bele, hogy mennyi anyagról szóló számlád van, hisz nem vagy köteles mindenről számlát benyújtani. Ezt úgy értem, hogy ha megveszed a laminált padlót, és ennek benyújtod a számláját, de saját magad rakod le, arról nyilván nincs számla. De ha összességében benyújtasz annyi munkadíjról szóló számlát, hogy kiteszi a benyújtott számlák összegének a negyedét, akkor a laminált padlóburkolóról számla összegének felét is visszakapod, hiába nem tartozik hozzá munkadíj.
Én úgy gondolom, hogy aki jogosult rá, egyébként is gondolkodik felújításban, annak bűn kihagyni.
Amennyiben valakinek éppen nincs (elég) pénze, de egyébként tudja fizetni az igencsak kedvezményes hitel részleteit, még hitelfelvétellel is bőven megéri.
A Kincstár honlapján a gyakori kérdésekben rengeteg részletkérdésre választ kaphatsz, ha komolyan foglalkoztat a dolog. Illetve az elérhetőségükre küldött e-mailre korrektül, érthetően válaszolnak mindig.
Egyszeri javítási lehetőség van, szerintem kevesen vannak, akik nem futnak bele hibákba.
Nekünk 4 nap múlva érkezett tőlük értesítés. Elírtam az egyik számlán az egyik számot, meg hasonló apróságok. Ami javítható, azzal nincs gond, javítod, visszaküldöd, utalnak. Nem volt 2 hét az egész procedúra nálunk. Igaz, 1 hónappal ezelőtt. Azóta már a hitelesek is beadhatják, szóval biztos hosszabb az elbírálási idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!