Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mennyibe kerülne és lehet e...

Mennyibe kerülne és lehet e ilyet??

Figyelt kérdés

2 szálas vezeték (aluminium vezeték) van a házunkban amit 2016-ban vettünk, ebből 2019 január 3-án volt is gond mert a szobámban a villanykapcsoló túl hevült és a plafonig lángolt, illetve mostanában lenyomja az egyik biztosítékot, van hogy 5 perc alatt 2x is, de van hogy napokig-hetekig semmi.. Ez lehet a fagyasztóládától amit vettünk használtan egy ... embertől, de az is lehet nem bírja a 1100 wattos tápú gépem, a bojlert, a mosógépet amikor megy és persze a hűtő és mélyhűtő, persze ebből a gép nem megy nonstop csak 5-20 órát ez változó, a mosógép szintén nem megy 90 fokos mosáson meg amúgyis A+ meg nem este mosunk, az áram szünetek pedig 20 de inkább hajnali 1-4 óra között szoktak lenni.. Nem férnek hozzá a villanyóra szekrényhez, ha meg igen akkor annak hangja is van ha kinyitják vagy becsukják. Szóval fura de a lényeg villanyvezeték cserén gondolkozok, de az ismerősünk elhunyt pár éve aki olcsón csinálta nekünk, én sajna a szakmát nem bírtam rendesen elvégezni egészségi okok miatt, de villanyszerelő által meg eléggé soknak találom amit neten írnak.. Esetleg én kicserélhetem úgy hogy rendesen átkötök minden csokit meg minden egyebet műszerekkel átnézve?? A DÉMÁSZ vagy nevezzük NVM új nevén nem ingyen kellene lecserélnie a vezetékeket egy házban ha azok elavultak és már probléma volt belőle de jelenleg is aktív fizetők és be van kötve a házba az áram?!? Tudtommal ez a szolgáltató felelősége illetve feladata lenne.. Bocsánat ha rosszul tudom, ezért is kérdezek rá hátha valaki ebben otthon van.. Most 2022-ben kb mennyibe kerülne egy 60nm-es főépület + egy 3 helységes kb 30 négyzetméteres melléképületben kicserélni minden falban a vezetékeket rézre?? Esetleg a réz kábelnál van újabb technológia? Csongrád megyében esetleg valaki ismer olcsó de mégis nagyon precíz villanyszerelőt? Szeged mellett laktunk és ott egyet ismertünk de ő már pár éve sajnos elhunyt, szóval most Csongrád/Csanytelek/Felgyő közelében levő lenne jó :D

Válaszokat előre is köszönöm!

2022. febr. 10. 02:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan miért is lenne a Démász/MVM dolga kicserélni a vezetékeidet? A netszolgáltatótól is elvárod, hogy vegyen neked új laptopot, mert te fizedet a havidíjat? :D Neked kell lecseréltetni, de magadnak csak akkor csináld, ha családi ház, lakásban légyszi ne gányolj a mások bőrére.
2022. febr. 10. 02:41
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem jól tudod, nem a szolgáltatónak kell cserèlni, a te érdeked. Az,hogy mennyibe fog kerülni, kérdés ki csinàlja. Hivatàsos szerelővel akár 1 millió is lehet. Egy mindenhez is értő szaki olcsóbb. Csak biztosra kell menni, mert ez nem olyan dolog, hogy olyan lesz amilyen... Mi is vezetèkelünk, ahogy beàll majd a jóidő. De nekem a férjem ért ehez, így csak anyag àrba fog kerülni.
2022. febr. 10. 06:34
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A te házad, és benne minden a tiéd, a villamos hálózattal egyetemben.

Ahogy írod, a szinplán csere kevés is lesz, mert vannak nagyfogyasztóid, és ha valaki rendesen megcsinálja, akkor megfelelően elossza az áramköröket. Hozzá tartozik az EPH kialakítása is.

Nos olcsón most mikor 2-3 x felmentek az árak, senki nem csinál ilyesmit. Másodszor jól kell megcsinálni.

2022. febr. 10. 06:51
 4/7 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem te ne állj neki semmi esetre sem. Aki azt hiszi hogy a szolgáltató dolga cserélni az elavult rendszert a házába az sötét mint az éjszaka hozzá.

Amúgy azt sem értem ha 2016-ban volt csere, akkor valamit nagyon taknyolt valaki mert 6 év után nem kellene problèmának lenni. Lehet az volt a baj hogy az ismerős olcsón csinálta meg?

Keress egy normális szakembert és akkor hosszú évekig nem lesz gond.

2022. febr. 10. 06:54
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nincs még hozzá a kellő szaktudásod a kérdés alapján úgy gondolom, nem atomfizika de egyedül ne állj neki. Hívj villanyszerelőt.
2022. febr. 10. 10:46
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Jobb lenne szakemberre bízni.

500 ezernél olcsóbbat nem igazán fogsz találni.

Szolgáltató felelőssége a mérő óránál véget ér, ami utána van az már a te felelősséged.

Alumínium vezetékek elég sokszor csak össze vannak sodorva csoki nélkül aminél jobban kell figyelni.

Valószínűleg a színkódok sem fognak stimmelni.

2022. febr. 11. 07:56
 7/7 anonim ***** válasza:
Még megjegyezném, hogy egy tűzoltótól olvastam egyszer, hogy a lakástüzek vezető oka a „haverom gányolta” jellegű villanyszerelés, szóval ezt megéri olyanra bízni, aki komolyan ért is hozzá.
2022. febr. 11. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!