Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mennyibe kerülne jelen helyzet...

Mennyibe kerülne jelen helyzetben az alábbi felújítás?

Figyelt kérdés
53nm-es panel lakás villanyhálózat felújítása lenne a cél. Nyitott vagyok arra is, hogy a szerelés falon kívül valósuljon meg. Mennyibe kerülne egy ilyesmi beruházás?
2021. dec. 14. 19:41
 1/5 anonim ***** válasza:
36%
Tuti, hogy nem engedélyezett falon kívül.... EGyetlen mester sem kockáztatja az engedélyét, hogy ilyen életveszélyes megoldásokat megcsináljon...
2021. dec. 14. 19:44
 2/5 anonim ***** válasza:

Lehet falon kívül, pl lámpákhoz védőcsatornában.

A konnektorokhoz pedig a padlónál egy szegély mögött. Nincs ebben semmi trükk vagy életveszély. A vezetékek sztigeteltek, de akár lehet kábellel is ami duplán szigetelt.

2021. dec. 14. 20:07
 3/5 A kérdező kommentje:
Bocsánat 1es, de én nem akarom szétveretni a falat. Nyilván a falon belüli szerelés a drágább, de nekem ez is megfelel. Nyilván tisztában vagyok a veszélyeivel, de én úgy tudom kábelcsatornával ez kivitelezhető. Kérlek, ha érdemben nem tudsz a kérdéshez hozzászólni, akkor ne szólj! Arra válaszolj, amit kérdeztem!
2021. dec. 14. 20:14
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
De nem lehet a regi helyere behúzni az új vezeteket?
2021. dec. 14. 20:15
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem lehet rá válaszolni még körülbelül sem, mert a villanyszerelők nem m2-re dolgoznak. Aki igen, az nem normális!

Nem mindegy mik az igények. 1 szobában lehet igény 1 kapcsoló és 2-3 dugalj és lehet igény 1 kapcsoló és 10 dugalj is. Konyhában is lehetnek nagy különbségek az igényekben.

Ahogy előttem írták az sem teljesen lehetetlen, hogy a meglévő csövezésbe (ha az van) áthúzható a lakás vagy legalább annak egy része. Árajánlatot egy hozzád közeli villanyszerelőtől kérj! Hidd el, ha lehetne látatlanban árajánlatot adni, akkor telefonon adnának árajánlatot mindenkinek, nem mennének ki a helyszínre! Minden komolyan vehető villanyszerelő ad árajánlatot, az ár az nem csak "úgy alakul" a végére!

2021. dec. 15. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!