Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Van v kinek tapasztalata...

Van v kinek tapasztalata ilyen elektromos fűtőpanekekkel?

Figyelt kérdés
[link]
2022. febr. 2. 13:25
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Röviden: jó.

Hosszabban: jó drága.

2022. febr. 2. 14:14
 2/10 A kérdező kommentje:

De még mindig olcsóbban jövök ki, ha kiépítem a radiátorokat, plusz kazánt veszek. Nem?

Vályog házat vettem amiben konvektorok vannak. Ezeket szeretném lecserélni. De még nem tudom, melyik költséghatékonyabb, hosszútávon is.

2022. febr. 2. 14:38
 3/10 Valentino BROssi ***** válasza:
45%
Ezek a fűtőpanelek olyan passzív házakba valók, amik agyon vannak szigetelve és a 24/7 üzembiztos elektromos áram szolgáltatás mindig biztosított. Egy óriási energiaigényű vályog épületbe beépíteni vagy nagy pazarlást vagy folyamatos hideget fog eredményezni. Vagy a kettőt együtt.
2022. febr. 2. 14:50
 4/10 anonim ***** válasza:

Jujjj... most jönnek majd a válaszok, hogy klíma! Okvetlen klíma!

Aztán leírják majd azt is, hogy a fűtőpanel a legdrágább fűtés...

Ennyi kb.

Ez a két kijelentés fog itt állni vagy 100x de önmagában!

Mivel jössz ki olcsóbban? A kiépítés költségét tekintve?

Mert úgy akár igen! Hosszútávon ha a fát kályhakészen vásárolod kb. azzal van egyszinten árban, ha ilyen panelekkel fűtesz! Ennél jelentősen olcsóbb a gáz és a gáznak közel a fele a hőszivattyús fűtés H tarifával!

Mire van pénzed? Ez a kérdés! Mekkora a ház? Alapterület, helyiségek mérete egyenként, belmagasság?

2022. febr. 2. 14:55
 5/10 Majatom ***** válasza:
94%
Viszont ha minden helyiségben ilyennel akarsz fűteni, akkor nem csak annyi, hogy felteszed, bedugod egy konnektorba és kész, hanem meg kell nézni (főleg ha régi) a hálózatot, hogy elbírja-e, illetve van-e annyi amper kapacitás a szolgáltató felől. Ha egy 2000 W-ost veszek, annak kell kb. 8 A. Ha mondjuk 5 helyiséggel számolok, akkor az 40 A. A bővítés jelenleg 3.900 + Áfa / A, azaz közel 200.000 Ft. És ezt csak azért kell kifizetni, hogy a szolgáltató kicserélje a megszakítót nagyobbra, ha a feltételek adottak. Én mindenképpen azt ajánlom, ha ilyenben gondolkodsz, kérdezz meg egy regisztrált villanyszerelőt, aki foglalkozik ilyen panelek beszerelésével, és ő elmind minden sallangot, ami drágítja a beüzemelést.
2022. febr. 2. 14:56
 6/10 Majatom ***** válasza:
elmind = elmond
2022. febr. 2. 14:59
 7/10 anonim ***** válasza:
71%

Nyílván nem azért vásárolt a kérdező egy vályogházat, mert felveti a pénz!

Hozzáértőként csak azt tudom javasolni, hogy sürgősen felejtsd el a fűtőpanelt ha egy egész ház fűtését szeretnéd megoldani és nem szeretnél százezres villanyszámlákat.

2022. febr. 2. 15:04
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem hagyd meg a konvektorokat.
2022. febr. 2. 15:08
 9/10 anonim ***** válasza:
76%

Valóban a legolcsóbb megoldás, ha meghagyod a konvektorokat.

Ha központi fűtést szeretnél, akkor csak kondenzációs kazánt tehetsz be + beszerelés, + gázterv, + kéménykivezetés vagy bélelés,+ fűtésszerelés, csövek, radiátorok, munkadíjak, lesz vagy 1,5 - 2 millió Ft.

2022. febr. 2. 15:15
 10/10 anonim ***** válasza:
A vásárlással kaptál egy energetikai besorolásos papírt, ahol megvan a m2 energia szükséglet. Szorozgass szépen. De ha okosan keresel, vannak a neten fűtéskalkulátorok is.
2022. febr. 2. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!