Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Van valami kockázat az állami...

Van valami kockázat az állami 100% támogatott napelem pályázatnak?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdés,hogy megszívhatom e ha megnyerem a pályázatot 11500000Ft-ot adnának napelem,fűtés,nyílászárók.Mosdjunk annyi plusz költség az akad benne,hogy mondták,hogy nyílászáróknál a kivitelező nem vakol,nincs párkány az árban meg se szúnyogháló se redőny.Fűtésnek meg pár darab klíma lenne hőszivattyú helyett meg egy 10kw akkumulátor is lenne a rendszerbe.Csak most tudom mire mennyit fizetek és attól félek,hogy valami miatt pénzben megszívhatom a jövőre nézve,szóval mondjuk számla emelkedés úgy,hogy nem az egyik csökken a másik nő pl a gáz ugye ha klímával fűtenénk elméletileg nem lenne nagy a gázszámla.Az a rossz,hogy holnapig döntenem kéne a pályázat beadásáról de parázok nem e rejt plusz anyagi csődöket.

2022. jan. 27. 18:30
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:

Kíváncsi lennék rá, hogy a végére anyagilag mennyi kp-t kellett még hozzátenned a nyertes pályázathoz?

Gondolom, hogy írod a + kiadásokat?

2022. jún. 28. 10:03
 32/39 A kérdező kommentje:

31/

A pályázatírás meg az energetika eddig olyan 178EFt,aztán azt mondták majd még lehet kell 2-3millió forint de én azt mondtam nem és valószínű sokan mások is mert ez a csórók pályázata elméletileg.Kaptam egy olyan ajánlatot,hogy ne kelljen fizetni kevesebb garanciás napelemek lennének majd telepítésre csak azt nem értem kapnánk 11 millió forintot és mondjuk nyílászáróra van mondjuk 1500000Ft napelem 5 kilowatt nem hiszem,hogy egy vagyon lenne mert komolyabb rendszerek kerülnek sokba meg ha csak pár léágkondi lesz beszerelve elektromos fűtés gyanánt az se egy vagyon szerintem.A lényeg amit szereztem nyílászárós cég kaptam egy ajánlatot amit ha fizetne a pályázat nekem csak 110EFt-ot kéne fizetnem rá de van egy gyanúm,hogy már az az ajánlat se áll mert az árak emelkednek az állam meg szarakodik a pénzel így nem sok jóra számíthatunk szerintem a pályázattal."ingyen" pályázat ja meg a szegények segítése ja pont ez az ország híres a segítőkészségéről....

2022. jún. 28. 12:33
 33/39 anonim ***** válasza:

"kevesebb garanciás napelemek lennének"

Sok napelemes cég felvásárolja Nyugat Európában a használt napelemeket bagóért és azokat teszik fel a gyanútlan kuncsaftoknak.

2022. jún. 28. 17:37
 34/39 A kérdező kommentje:

33/

elméletileg ezek újak csak a gyengébb változatokból aminek csak 15 év a garanciája.

2022. jún. 28. 23:59
 35/39 anonim ***** válasza:

Erősen átverés szagú!

Ugyanis eleve NEM GYÁRTANAK gyengébb változatot.

Csak mára már bizonyos napelemek korszerűtlenek, mert sokkalta jobbakat fejlesztettek ki, és szinte havonta hoznak ki újabb, korszerűbb, tartósabb és sokkalta jobb hatásfokkal üzemeltethetőeket.

Neked vagy használtat, vagy valami régi, leárazott vackot akarnak elsózni.

Ez kb. olyan, mintha egy Trabantra mondanák, hogy ez tulajdonképpen egy Mercédesz, csak egy gyengébb változat.

2022. jún. 29. 11:49
 36/39 anonim ***** válasza:

A napelemek között van az első kategóriáson (hibátlan) belül A, B és C alkategória, a másodosztályban (esztétikai hiba pl. színeltérés) szintén van 3 alkategória, harmadosztályban (már erősebb esztétikai hiba is lehet pl. repedés, saroktörés) it is van 3 alkategória.

Ami ezen kívül esik lehet 4-ed osztályos, ez még beépíthető, működik, de kib. ronda, főként ipari panelokban használják.

Az utolsó kategória a törött selejt ahol 2 változat van:

A) a még felhasználhatóból pár W-os lámpák, játékok, órák, számológépek lesznek

B) újrahasznosításra, vagy lerakásra kerülő selejt.

2022. jún. 29. 12:02
 37/39 anonim ***** válasza:

Az állami napelemes pályázatban nem szerepel, hogy -bármiféle hibás, selejtes, osztályos stb...- napelemet is be lehet építeni.

Ez a napelemes cég extra haszna.

Magyarul a fogyasztó megkárosítása!!

2022. jún. 29. 12:12
 38/39 anonim ***** válasza:
Nem az hiszen megadják az új napelemre, hogy pl. 1. osztály A kategória, vagy 3. osztály B.
2022. jún. 29. 12:37
 39/39 A kérdező kommentje:
Szerintem itt wegy két embernek üldözési mániája vanm itt pusztán az drágítja,hogy melyik ország gyártja pl lehet kínai napelemek kisebb teljesítménnyel rövidebb garanciával kevesebb idejű tartóssággal.Szerintem ha mondjuk valamire 35 év garanciát adnak az bőven lehet drágább mint egy 15 év garanciás.Valószínű kisebb kategóriás az olcsóbb napelem.
2022. jún. 29. 13:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!