Van valami kockázat az állami 100% támogatott napelem pályázatnak?
Kíváncsi lennék rá, hogy a végére anyagilag mennyi kp-t kellett még hozzátenned a nyertes pályázathoz?
Gondolom, hogy írod a + kiadásokat?
31/
A pályázatírás meg az energetika eddig olyan 178EFt,aztán azt mondták majd még lehet kell 2-3millió forint de én azt mondtam nem és valószínű sokan mások is mert ez a csórók pályázata elméletileg.Kaptam egy olyan ajánlatot,hogy ne kelljen fizetni kevesebb garanciás napelemek lennének majd telepítésre csak azt nem értem kapnánk 11 millió forintot és mondjuk nyílászáróra van mondjuk 1500000Ft napelem 5 kilowatt nem hiszem,hogy egy vagyon lenne mert komolyabb rendszerek kerülnek sokba meg ha csak pár léágkondi lesz beszerelve elektromos fűtés gyanánt az se egy vagyon szerintem.A lényeg amit szereztem nyílászárós cég kaptam egy ajánlatot amit ha fizetne a pályázat nekem csak 110EFt-ot kéne fizetnem rá de van egy gyanúm,hogy már az az ajánlat se áll mert az árak emelkednek az állam meg szarakodik a pénzel így nem sok jóra számíthatunk szerintem a pályázattal."ingyen" pályázat ja meg a szegények segítése ja pont ez az ország híres a segítőkészségéről....
"kevesebb garanciás napelemek lennének"
Sok napelemes cég felvásárolja Nyugat Európában a használt napelemeket bagóért és azokat teszik fel a gyanútlan kuncsaftoknak.
33/
elméletileg ezek újak csak a gyengébb változatokból aminek csak 15 év a garanciája.
Erősen átverés szagú!
Ugyanis eleve NEM GYÁRTANAK gyengébb változatot.
Csak mára már bizonyos napelemek korszerűtlenek, mert sokkalta jobbakat fejlesztettek ki, és szinte havonta hoznak ki újabb, korszerűbb, tartósabb és sokkalta jobb hatásfokkal üzemeltethetőeket.
Neked vagy használtat, vagy valami régi, leárazott vackot akarnak elsózni.
Ez kb. olyan, mintha egy Trabantra mondanák, hogy ez tulajdonképpen egy Mercédesz, csak egy gyengébb változat.
A napelemek között van az első kategóriáson (hibátlan) belül A, B és C alkategória, a másodosztályban (esztétikai hiba pl. színeltérés) szintén van 3 alkategória, harmadosztályban (már erősebb esztétikai hiba is lehet pl. repedés, saroktörés) it is van 3 alkategória.
Ami ezen kívül esik lehet 4-ed osztályos, ez még beépíthető, működik, de kib. ronda, főként ipari panelokban használják.
Az utolsó kategória a törött selejt ahol 2 változat van:
A) a még felhasználhatóból pár W-os lámpák, játékok, órák, számológépek lesznek
B) újrahasznosításra, vagy lerakásra kerülő selejt.
Az állami napelemes pályázatban nem szerepel, hogy -bármiféle hibás, selejtes, osztályos stb...- napelemet is be lehet építeni.
Ez a napelemes cég extra haszna.
Magyarul a fogyasztó megkárosítása!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!