Mekkora kapacitású hőszivattyú szükséges az alábbiak esetében?
1# Teljesen igaza van!
Inkább te vagy a seggfej, ha azt hiszed, hogy látatlanba, szaktudás nélküli válaszokra alapozol valamit. Apszolúte nem így működik, kérdésedből ítélve még utána sem olvastál semminek.
1-es vagyok
Köszönöm a megerősítést!(3-as)
Kérdező ez komoly beruházás ami gépészeti tervezést igényel!
Radiátoros rendszerhez nem ajánlanám a hőszivattyút, inkább valami feluletfuteshez.
Pláne nem vegyestuzelesu kazanra méretezett rendszerre... 😃
1-es: Nekem úgy tűnik, hogy ezzel a "gépészeti tervezés" erőltetéssel is leginkább a beruházók minél nagyobb lehúzása a cél! Hisz a berendezések legtöbbjére eleve ott van a műszaki leírásban, hogy mekkora légköbméterre ajánlott. Az időjárás szélsőségessége és kiszámíthatatlansága pedig eleve megkérdőjelezik a tervezhetőséget. Épp ezért képesek ezek a berendezések rugalmas teljesítmény-leadásra. A kérdésemet csupán a "több szem-többet lát" elv kedvéért tettem fel.
3-as: olyan szó, hogy "apszolúte" pedig nincs!
Hali! 60m2 nem sok, így lehet hagynám a helyedben a monoblokk hőszivattyút (egy normális mint a panasonic úgy 2 milla..)
Tegyél fel normális klímát (hívhatnánk levegő-levegő hőszivattyúnak is), alaprajz és szobák számától függ, hogy mennyit, igényelj H-tarifás mérőórát és a monoblokk árának feléből kész a rendszer és még hűteni is tudsz vele.
Ha meg ragaszkodsz a monoblokkhoz, akkor tényleg terveztesd meg, vannak már radiátoros fűtéshez alkalmas hőszivattyúk, bár ha régi öntöttvas radiátorok vannak, azok is cserések lesznek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!