Érdemes a napelem-rendszer kiépítésének támogatását kérni?
2.9M Ft vissza nem térítendő támogatás kérhető napelemre. Azt szeretném kérdezni, hogy ez mire elég? A panelek anyagára, felrakása? Mi a helyzet a rendszer kiépítésével, inverterrel? Mi van a fel nem használt energiával? Az visszacsepeg a hálózatba?
Ki szeretném építeni akkor, ha valóban kijön ennyi pénzből vagy esetleg minimális ráfordítással. Aki igényelte vagy van tapasztalata a rendszerrel kapcsolatban, annak szívesen veszem a tapasztalatait.
Keress egy kivitelezőt, aki regisztrált a pályázatra, mert amúgy is csak ők csinálhatják, és mindent elmond, amit tudni kell.
Elméletileg kijön a 2,9 millióból a teljes rendszer, de úgy tudom, ahogy az előző évi fogyasztást veszik alapul, és csak akkora rendszer építhető ki, amekkora a fogyasztást fedezi, de ebben nem vagyok teljesen biztos. A kivitelező mindent elmond.
Igen, pályázatot be kell nyújtani ügyfélkapun keresztül, szükséges igazolásokat csatolni ( NAV keresetigazolás, nullás adóigazolás, elszámoló számla, szerződés stb...). Aztán jön az elbírálás (gyerek plussz pontot jelent és számít a földrajzi fekvés is-vannak fejlesztendő és sima régiók)
Természetesen a pályázat lebonyolítását te is csinálhatod, így nem kell a kivitelezőnek fizetned, de annak ellenére, hogy én a munkahelyemen is szoktam pályázatokat írni, ezt a 75 oldalas kiírást sokszor át kellett olvasnom, hogy bizonyos részeit értelmezni tudjam. De, mint már említettem, nem mindegyik kivitelező kér ilyen horror összeget, vannak lényegesen olcsóbbak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!