Kis feszültségű ház bővítése? (Klima) kb hány százezer/millió ft?
Szeretném bővíteni a teljesítményt klíma fűtés miatt (most kályha van). Valakinek van tapasztalata a teljesítmény bővítésben kb mennyire jön ki?
Tudom, egyéni, mert lehet át kell kötni az egész házat stb, de ha valakinek van tapasztalata mennyivel kell számolni az jó lenne. 1 millióval bele lehet vágni? Úgy tudom, hogy a villanyoszlopot is meg kell buherálni nálam.
Nálunk 16-ról 32re bővítették 3900 Ft/Amper - eon
Ezen kívül a villanyszerelő költsége volt sok, 300eFt volt a teljes biztosító láda cseréje.
Nálunk 25A van, ezt nem is bővítettük, pedig elektromos sütő+főzőlap, mosó/szárítógép és mosogatógép is van.
Az áramkör minimális költség, mi a tetőtérben húztuk át a vezetéket egy új áramkörön. Az anyagot nem én vettem, de kb 20 000 Ft volt.
Mennyi A áll rendelkezésedre? 32A-ig ingyenes a bővítés.
Ezt látatlanban a legnehezebb megmondani.
Nem maga a bővítés kerülne sokba, hanem, hogy ilyenkor "szabványosítani" kell a mérő helyet, ami annyit jelent, hogy ugyanazon elvárásoknak kell megfelelni mint az új bekötésnél. Itt az a kérdés, hogy mit kell cserélni és mennyire.
Ideális esetben, csak magát a megszakítót kell cserélni, ami pár ezer forintos tétel. Rossz esetben viszont már semmi nem felel meg a szabványoknak és teljesen 0ról lehet új mérőt csinálni, ami viszont sok százezer, akár a milliót is karcolgathatja.
Keress egy szerelőt aki végig nézni, általában elég gyorsan meg tudják mondani mekkora a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!