Mit jelent, hogy apránként újítani fel egy házat?
Lehet például úgy, hogy először egy szobát, hogy csak abban a szobában van a villanyvezeték újra húzva, vagy azt csak úgy lehet, hogy egyszerre az egész házban?
Vagy például a vízvezeték csere, először a fürdőszobában pár év múlva meg a konyhában?
Vagy azt is csak egyszerre lehet? Igazából csak a víz és villany ami érdekelne.
Szerintem az emberek ilyenkor ugy gondolkodnak hogy megcsinaljak a villanyt az egesz hazban, kesobb a vizet mikor a furdot ujitjak, masik evben uj konyhabutor es jarolap a konyhaban, stb
Szuleim ugy csinaltak hogy furdo ujitasnal a vizcsoveket is kicsereltek, uj bojlert vettek, mikor a konyhat csinaltak akkor uj butor es jarolap. Kb evente kicsereltetnek egy ablakot, kivetel a kis ablakok mert azokat egyszerre csereltek.
Amúgy minden attól függ, ki és hogy csinálja.
Nyilván egy szakember nem fog szobánként oda szaladgálni, jobban megéri neki is, neked is, ha egyszerre le tudja az egész folyamatot.
De például pont a konyha-fürdő ami elég jól külön választható. Szobák elektromos szerelését is meg lehet oldani külön-külön.
Vagy a fűtés is általában mehet teljesen külön.
De vannak dolgok, amiket adott esetben jobb együtt. Például panel felújításnál általában ki kell szedni a csőregisztert a kád alól, ami miatt le kell ereszteni a fűtési rendszert. Ilyenkor beütemezhető az összes radiátor cseréje is.
A villanyt, meg a vizet is lehet részletekben felújítani. Én is pont így csináltam, csinálom, már évek óra. Amikor egy szoba, helyiség felújításra kerül, akkor ott mindent megcsinálok. Újrahúzom a villanyt, áthelyezem a konektorokat ha szükséges, lecserélem a radiátort, glettelés, festés stb... Esetleg parketta csiszolás, lakkozás.
A villanynál azért jó, ha tudja az ember, hogy az előző helyiségnél mit csinált, és az hogy fog illeszkedni majd a következőhöz. Tehát ha mindig mestert kell hívni, és esetenként mást, és mást, akkor villanynál nem a legjobb megoldás a részekben történő felújítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!