Lehűlő gázcső hőszigetelése szabályos-e az alábbiak szerint?
Miért kellene 1 gázcsövet szigetelni ? A gáz nem fagy el bent.
A lyukat tömd be,amivel akarod .
A gipszben lévő asszem kén vagy más szennyező anyag támadja meg az acélt, azért nem kellene ilyenre használni. Tehát felgyorsítod a korrózióját, és a legrosszabb helyen fog kilyukadni. Hőszigetelni nem szokták, minek. A gáz hőfoka, mivel a földbe megy, tartós egyenletes.
Polisztirol alá meg szintén tilos rakni, mert nem veszed észre a gázszivárgást.
Faláttörésen pedig csak átvezetheted, de falba vezetni már szintén tilos. Kócolni meg régóta tilos.
Szabadon kellett volna hagyni a gázcsövet!
Ha szerencséd van kapcs megfelelő átmérőjű nyitható takaró rózsát.
Én csak betömtem a nyílást sziloplaszttal a külső oldalon.
Szerintem téged sem a gázcső hőhidassága zavar, hanem a körülötte beáramló hideg levegő.
A gipsz tényleg nem jó ötlet, mert megköti a nedvességet (kristályvíz) és oxidálja a vasat. Azt jobb ha kivésed és lecsiszolod róla.
A csőhéj felesleges, hagyd inkább felmelegedni.
Ma már mehet a homlokzati hőszigetelésben a gázcső, amennyiben ki van szellőztetve (érdeklődj a szolgáltatónál).
Ahol én láttam ott a kivitelezők szúnyoghálós műanyag fedeleket raktak 4-5 db-ot a gázcső nyomvonalában, így nem kellett a gázcsövet kiemelni a falsíkból.
Ha igényes vagy akkor neutrális szilikont használsz, nem az olcsó ecetsavast.
Ha kevésbé vagy igényes akkor csak egy darab kóccal körbe betömöd a rést a külső oldalon. Most megnéztam nálam ez utóbbi van és teljesen jól működik 22-es rézcsőnél.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!