Nem olyan régen vásároltunk egy 120nm családi házat. Gázkonvektor van jelenleg az ingatlanban. Mi a párommal korszerűsíteni szeretnénk központi ra.. Szerintetek melyik jobb? Gázkonvektornál vagy központinál lenne olcsóbb a rezsi?
Biztos írogatnak hőszívattyus,meg napelemes megoldásokat.
Na azok sem költségmentesek egyátalán.
Gáznál maradva a kondenzációs kazán a takarékosabb.Még meleg vízet is szolgáltat.
Ekkora lakásba akár 2 milliós tétel is lehet.
öt konvektor van a lakásomban. Leszigeteltem a házat kívül-belül, azóta igencsak kis lángon működnek, van amelyik ilyenkor csak őrlángon.
A kérdés az volt hegy melyiknél kisebb a rezsi? Nos szerintem a konvektor a nyerő.
A központi fűtés egy korszerűsítésnél nagyon sokba fáj(padlófűtés, új kémény, a kazán ára, karbantartása,stb)
Én ebben az esetben hagynám a konvektorokat, viszont egy rendesen szigetelnék..kívül-belül, alul-felül. Több milliót spórolnék, amit nem dobnék ki a konvektorok működési módja miatt.
Tudom nem kérdezted.
Először ablak-ajtó csere, aztán födém-, majd homlokzati szigetelés.
Csakis ezután érdemes belevágni a fűtés korszerűsítésbe.
Semmi értelme most kiépíteni egy olyan rendszert, aminek a teljesítményéből pár év múlva a felét sem használod ki.
Nekem is van ismerős, 10 éve szigetelt, azóta nem látja értelmét, hogy 2,5 milliót ráköltsön a központi fűtésre, ugyanis a régi FÉG konvektorai még mindig bírják és a szigetelés miatt alig fizet rezsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!