Elhunyt ember utan elpakolni?
Sziasztok!
Egy ev telt el egy kozeli hozzatartozom halala ota. Megorokoltem az otthonat.
Csak a novenyeket jartam at locsolni, egyebkent mindent ugy hagytam.
Mostanra erzem ugy, hogy megnyugvast talaltam, es szeretnek neki allni a regi holmik szelektalasanak illetve kesobb tisztasagi festest vegezni.
Hol kezdjem? Eleg sok holmi van felhamozodva, nehez az atlathatosag.
A ruhakat nem szeretnem kidobni, de a kornyeki alapitvanynak sem szeretnem odaadni, mert kesobb meglathatom egy raszorulon es rosszul esne, de nyilvan eltenni sem szeretnem.
Koszonom!
Nem szeretnek ott lakni, kiadom alberletbe.
Eladomanyozni elakarom, de nem a kornyeken - nyilvan. Erre keresek megoldast vagy kocsikaztassam meg?
Már ne is haragudjál, de minden ruhát milliós darabszámban gyártanak le Kínában majd terítik szét az egész világon.
Ha nem kizárólag neki gyártott egyedi ruhái vannak -amit kétlek- akkor honnan tudnád megkülönböztetni, ha pl. az utcán szemben jön egy hasonló kabátban valaki, hogy az övé volt-e vagy sem??
Hát ha nem laksz ott, akkor könnyű dolgod van, mert kijelölsz szintenként egy szobát, ahova bedobálod a nem kellő dolgokat, aztán majd lomtalanításkor kirakod. De azt hiszem külön konténert kell igényelned, ha sok holmi gyűlik össze, tehát a lomtalanítást sem feltétlenül kell megvárni vele.
A válogatás meg annyi, hogy kezedbe veszed a tárgyat, felteszed a kérdést, hogy kell-e neked. Ha kell, akkor megtartod, ha nem kell, akkor kidobod. Amin gondolkodni kell, az kuka, mert az ilyen "hátha később még kell" tárgyak szoktak tízen-huszon-harminc évig porosodni a szekrény mélyén. Semmi értelme megtartani azokat. Ugyanezt tudom mondani a ruhákra is. Add le a gyűjtőbe. Amúgyis kimennek a divatból, viszont a rászorulót ez nem érdekli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!